Începe campania de vaccinare antigripală!

Ministerul Sănătăţii urmează să trimită în zilele următoare dozele pentru vaccinul împotriva gripei. Aproximativ 34.000 de persoane din Caraș-Severin vor fi vaccinate.

Direcția de Sănătate Publică a încheiat cartografierea populației pentru vaccinarea antigripală, iar diferențele nu sunt semnificative față de anii precendenți. Au fost cartografiați aproximativ 34.000 de oameni, care trebuie să primească vaccinul. Copiii, femeile gravide, bătrânii, personalul medical și bugetarii care lucrează cu publicul sunt cuprinși pe listele Direcției de Sănătate Publică.

„Ministerul Sănătății a incheiat licitația la prima tranșă de vaccinuri cu un milion de doze. Așteptăm să fie repartizate și în județul nostru. Au fost cartografiați 34.430 de persoane, care trebuie vaccinate. În mod normal, campania trebuie să înceapă de la întâi noiembrie”, a declarat Dragoș Luca, directorul Direcției de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

Directorul DSP a precizat faptul că în niciun an nu s-au consumat toate dozele de vaccin.

“Ideea este că, deși cartografierea este în jur de 33.000- 35.000 de pacienți în niciun an nu s-a depăsit procentul de 50-60% din cei cartografiați”, a mai spus Dragoș Luca.