Din fericire, mai sunt câteva zile

Domnul Corlăţean, ministrul de Externe, e hotărât să mai rămână în funcţie. Aflat sub ameninţarea zburării din funcţie, cu întregul aparat cu tot, dacă ultimul român care doreşte nu apucă să voteze, convoacă în România tot personalul ambasadelor din oraşele în care s-au întâmplat asemenea lucruri în turul întâi. Care a fost conţinutul acestor discuţii? Ambasadorii prezenţi s-au jurat că ei şi-au făcut datoria, au muncit de le-au sărit capacele, dar cei care n-au apucat să voteze n-au vrut să voteze, le era mai bine în ploaie etc. Iar pentru turul doi vor munci şi mai şi, deci, domnul ministru poate să doarmă liniştit. Ei îi vor obliga pe toţi, ba chiar le vor completa procesele-verbale pe proprie răspundere, le vor băga ei în urnă voturile. Deci, chestiunea este rezolvată. Ponta va avea ministru în continuare. Acuma vine partea a doua, care n-are nicio legătură cu prima: discuţiile comune la întâlnirea stafurilor celor doi competitori. Victor Ponta a propus ca dezbaterea televizată să aibă loc la una dintre televiziunile de ştiri importante din România. Adică a propus patru dezbateri. Propunere neacceptată de Iohannis. Staful său cere dezbateri pe teren neutru, eventual la câteva universităţi sau în alte spaţii academice. Nici propunerea lui nu a fost acceptată de Victor Ponta, din multe motive. Nu le mai înşirăm aici, ele sunt cunoscute. Concluzia: Iohannis nu vrea această dezbatere. De spaimă faţă de public, din lipsa unor grupuri de presiune, cert e că nu vrea să fie cunoscut. Drept urmare, împinge această dezbatere până la kalendele greceşti. Poate scapă de asta. Am mai spus-o, dacă aş fi Victor Ponta, m-aş duce să mă întâlnesc cu Iohannis şi în gaură de şarpe, că tot îl încurc. Dar amândoi spun că, de fapt, celălalt se teme de el. Nu ştim cine se teme de cine, dar purtătorul de cuvânt al ACL asta ne lasă să reţinem. Dar noi n-o s-o facem, că nu ne-am născut ieri. Şi nici alaltăieri. Pe lumea asta trăim. Iohannis a găsit formula: participă la dezbateri prin susbstituţi. Ludovic Orban sau Falcă sunt trimişi la înaintare în locul său. Mă mir cum l-a găsit pe Falcă. Primarul Aradului a făcut parte din echipa lui Băsescu, cea care a susţinut tăierea salariilor şi a pensiilor. Drept care a fost făcut harcea-parcea de reprezentantul PSD-ului în confruntarea de la Realitatea TV. Iohannis a mai declarat că nu vrea să facă alianţă cu nimeni, dar se bucură când extremiştii lui Biro sau Tokes anunţă că îl vor susţine. Nici voturile Monicăi Macovei nu-l deranjează. Aşa că totul a rămas în coadă de peşte prăjit. Însă pentru doar câteva zile.

Comments

 1. butaru marin says:

  paine si circ…Doar suntem latini!Ar fii bine sa avem rigoaea teutona.As dori sa fie transparenta contributia ,,sponsporilor” la alegeri.In romania interbelica marii si mici bogatasi jucau la doua capete dand bani la partide ,chiar si la comunisti pt a nu face greve,sa fie publice , cate cruci neam face!

 2. Toni Cristi says:

  Pana ajungi tu la rigoarea teutona mai treci pe la scoala ramaneasca sa inveti sa scrii romaneste, pentru ca, presupun, esti roman!!Se pare ca la politica si la fotbal se pricep toti. Mai greu este cu limba romana, atat prntru tine cat si pentru Iohannis!!Te desfid sa ma contrazici! Citez din …tine ”Ar fii bine sa avem rigoaea teutona”.”In romania interbelica marii si mici bogatasi…”; ”cate cruci neam face”. Daca iti PERMIȚI sa scrii Romania cu litera mica, ai acelasi nivel de respect fata de tot ce este romanesc ca si candidatul amintit mai devreme.

 3. xxx alegatorul- neinitiatul says:

  putintica istorie…. anii 30 ai secolului trecut hitler trimite pe viitorul ministru al propagandei la Berlin care conduce bratul armat al partidului camasile brune care fac ravagi in oras.o fii vreo asemanare cu Brasovul din ziua noastra? In seara cand europarlamentarul Elena Basescu merge cu familia,plus doamna Udrea la birt.cu cine sarbatoreau…. cu o doamna de la…….B E C.ce sa vorbit, ce sa sarbatorit, vom afla la aparitia ,cartii, cand isi vor scrie amintirile.La alegeri BEC-ul este curtea constitutionala.DE ceBEC-ul nu a prelungit programul?Domnul: TONI CRISTI -Incerc sa ma corectez,multumesc.Am respect de tot ce e simtire Romaneasca.SUNT,SIMT,RESPIR ROMANESTE!

 4. Vasile says:

  In 2004 Basescu castiga alegerile in fata lui Nastase. In redactia unui ziar, Cavadia isi frangea degetele de necaz. Intre timp Nastase are doua condamnari cu executare si o tentativa de suicid, dar Cavadia a ramas la fel de nostalgic dupa vremurile tineretii socialiste.
  Cred ca va asteapta o noua “bucurie” domnule Cavadia, pentru ca romanii nu vor vota un fals otrodox care ii are in spate pe ateul Iliescu si pe “impuscatul” Nastase.