Din eroare în eroare! Județul ministrului Vela, codaș la matematică?!

casinoherculane by sungarden alv bannerexpressbanat resita 1000x100px ian24

Raportarea cazurilor de îmbolnăvire cu coronavirus în Caraș-Severin pare o misiune greu de îndeplinit pentru autoritățile din județ. După ce, în urmă cu câteva zile, au fost anunțate mai multe persoane vindecate decât totalul îmbolnăvirilor, acum județul raportează același număr de bolnavi după 24 de ore, deși seara trecută au fost confirmate cazuri noi, cel puțin la Caransebeș.

În urmă cu două zile, județul Caraș-Severin, prin Grupul de Comunicare Strategică al Guvernului, anunța 13 cazuri confirmate cu coronavirus, dintre care s-au vindecat 23! A devenit rapid „ciuca bătăilor” în medul online, dar și în emisiuni TV pentru raportarea eronată și vizibil ilogică.

Astăzi județul atrage din nou atenția prin prisma raportării numărului de cazuri confirmate cu coronavirus. Vineri, la ora 13.00, erau anunțate 17 cazuri de îmbolnăviri, iar sâmbătă, după 24 de ore, numărul era același. Asta deși atât managerul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, cât și primarul din localitate anunțau încă de vineri-seară că au fost confirmate noi îmbolnăviri. Sâmbătă-dimineață, Adrian Cican declara pentru Express de Banat că sunt internați în Spitalul din Caransebeș 9 bolnavi, iar la Reșița – 4. S-a confirmat deja că, de la apariția virusului în România, Caraș-Severinul are 5 vindecați și două persoane decedate. 13 bolnavi + 5 vindecați + 2 decedați = 20! Așa că numărul 17, anunțat ca fiind valabil și astăzi, nu are cum să fie real. Și nu este! O spune chiar Direcția de Sănătate Publică din Caraș-Severin.

„Față de cele 17 cazuri pozitive cu coronavirus confirmate ieri s-au mai adăugat 7 cazuri, dar cifrele sunt în continuă dinamică, pe măsură ce sosesc rezultatele de la laboratoare. Listele se actualizează de mai multe ori pe zi”, se arată pe site-ul DSP Caraș-Severin.

Or fi ele, cifrele, într-o continuă dinamică, dar dacă de aseară, de la confirmarea unor rezultate noi, informația nu a mai reușit să ajungă la Grupul de Comunicare Strategică, atunci informațiile de pe pagina pusă la dispoziție de Guvernul României pot fi oricum, numai sigure nu!

Cine va răspunde pentru aceste abateri și când ne vom putea baza 100% pe raportările zilnice de la ora 13.00?

promovare banner maxagro

Greșeli și în alte județe!

Dacă în tabelul cazurilor confirmate mai apar județe cu numărul la fel ca cel de ieri, fără ca noi să putem verifica dacă și acolo e vorba de erori sau nu, un lucru este sigur: sunt județe în care numărul îmbolnăvirilor raportate ieri este mai mare decât cel anunțat astăzi! Câteva exemple în acest sens:

  • Constanța: 117 cazuri ieri, 110 cazuri azi
  • Covasna: 38 de cazuri ieri, 37 de cazuri azi
  • Maramureș: 46 de cazuri ieri, 42 de cazuri azi
  • Neamț: 150 de cazuri ieri, 148 de cazuri azi
  • Prahova: 27 de cazuri ieri, 25 de cazuri azi
  • Satu Mare: 16 cazuri ieri, 15 cazuri azi
  • Sălaj: 7 cazuri ieri, 5 cazuri azi
  • Teleorman: 24 de cazuri ieri, 21 de cazuri azi

Se pare că decizia de a publica situația îmbolnăvirilor defalcat pe județe, în urma presiunilor exercitate de instituțiile mass-media, dar și de oamenii de rând, nu a fost una fericită, ieșind zilnic la iveală greșeli care nu fac decât să pună la îndoială informațiile de pe site-ul dedicat pandemiei de coronavirus în România. Și totuși, pe pagina lor ne întâmpină mesajul:

Mai mult decât atât, ministrul Vela a ordonat închiderea unor site-uri pe motiv că prezintă publicului ceea ce Grupul de Comunicare Strategică a catalogat fake news. Unii jurnaliști au fost amenințați în același timp cu dosare penale. Păstrând aceeași unitate de măsură, acum ar trebui închise tocmai canalele oficiale cu care se tot laudă Guvernul! Și toți marii lui comunicatori, în fața procurorilor!

publicitate tmc 640
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/