Din basmul „Florin Cîțu, senator PNL și barda ascuțită”: „Măi, omule, ți-ai pierdut mințile?!”

Inițiativa senatorului liberal Florin Cîțu de a reduce drastic facilitățile de care au ajuns să dispună bugetarii din România, spre deosebire de angajații din mediul privat, a stârnit valuri în întreaga țară. Ideea parlamentarului i-a făcut să reacționeze nu doar pe social-democrații din Banat, ci și pe liderul PMP Caraș-Severin, Ionuț Popovici, care l-a transformat pe Cîțu într-un soi de personaj de basm.

„Florin Câțu, senator PNL și barda ascuțită!” – așa își începe Ionuț Popovici mesajul-replică. Președintele PMP Caraș-Severin critică aspru ideea liberalului, care ar fi un fel de zmeu cu șapte capete în fața bietului sistem bugetar din România.

„Sunt de-a dreptul uluit cum un senator al României (acest «Mozart» al PNL) desconsideră angajații de la stat, bugetarii, ascuțind barda cu care are de gând să ucidă sistemul bugetar, oamenii care sunt în slujba statului.

Mai omule, ți-ai pierdut mințile? Cum naiba poți spune că veți veni la putere și veți da afară o mare parte din bugetari sau că le tăiați sporuri, vouchere şi aşa mai departe? Prima dată ar trebui să te dai pe tine afară! Ce salariu ai în calitate de parlamentar-senator? Sumă forfetară lunară? Mașină de serviciu? Beneficii de la comisiile din care faci parte? Trei zile de muncă pe săptămână? Câtă demagogie…”, este reacția virulentă a vicepreședintelui Consiliului Județean Caraș-Severin.

Ionuț Popovici se teme că ideile liberalului vor deveni realitate, în contextul în care, dacă PNL ajunge la guvernare, Florin Cîțu va fi prima opțiune pentru a prelua portofoliul ministrului de Finanțe.