Din 1990, Caransebeşul votează mereu primar de dreapta! Pesediştii caută explicaţii!

banner publicitar

De ce nu a fost ales la Caransebeș niciodată în istoria postdecembristă a orașului un primar social-democrat? Este o întrebare pe care și-au pus-o, şi la care au încercat să găsească răspunsuri, și membrii Organizației PSD din municipiul de pe Timiș și Sebeș, spune liderul grupului de consilieri locali PSD, Florin Bogdea.

„Nu știu care au fost motivele! Poate că au mers mai mult caransebeșenii spre dreapta, poate organizația noastră nu a știut cum să iasă cu oameni în față, pe care cetățenii municipiului Caransebeș să-i dorească în fruntea primăriei. Ne-am pus și noi întrebarea, dar vreau să spun că la alegerile locale noi am fost foarte aproape de a pune primar de la PSD, dovadă fiind și cei 9 consilieri locali de la PSD, cel mai mare număr de aleși locali pe care i-a avut PSD în Consiliul Local”, ne-a declarat Florin Bogdea.

Pesedistul a mai dorit să adauge că Felix Borcean, chiar dacă a fost ales primar datorită lui Marcel Vela, este tânăr și ar trebui să ia frâiele în propriile mâini. „Noi l-am ajutat în acest sens, de ce nu?… Şi nici nu știu dacă Marcel Vela a avut o influență negativă… Marcel Vela a fost perceput ca un primar bun din partea cetățenilor, nu toți, evident, dar o parte bună, însă cei care au lucrat aproape de el sunt de altă părere. Și în această categorie mă număr și eu, pentru că îl cunosc destul de bine și, din păcate, a investit în fântâni, pentru că la un moment dat ne puneam problema dacă nu schimbăm numele în Fântânele, statui puse pe terenul altora și a așa mai departe. Nu a investit în spital, nu a investit în școli, în afară de Colegiul Traian Doda, unde era director Felix Borcean, fiul city-managerului Primăriei, și de Colegiul CD Loga, unde s-a început pe un proiect european și s-a continuat cu bani de la buget, nu s-au făcut investiții majore în școli. Iar acei investitori pompoși de care vorbea dl Vela iată că nu au venit, dovadă că și bugetul este destul de sărac”, a mai afirmat Florin Bogdea.