Reșița s-a schimbat mult în mandatul lui Nelu Popa, dar adevărata transformare a orașului se va produce în următorii patru ani, când pe malul Bârzavei va circula un tramvai ultramodern, vor apărea un mall și un aquapark, iar în două clădiri emblematice vor lucra sute de IT-iști!
„Din cele 160 de milioane de euro, surse pe care le atragem și suntem în diferite faze de gestiune, de implementare, ceea ce se vede astăzi în oraș înseamnă sub 20 de milioane. Chiar dacă reșițenii au văzut multe schimbări, țin să le spun că marea parte a lor este făcută din resurse proprii. Micro 3, intervențiile de pe inelarul Micro 3, Parcul Siderurgistului, locul de joacă, cele două terenuri, cel multifuncțional și cel de baschet, cu toată asamblarea de acolo sunt făcute din resurse proprii. Parcul Tricolorului, unde e patinoarul și unde acum am făcut un teren de baschet, locul de joacă amenajat modern, sunt făcute tot din resurse proprii. Mai avem un teren de baschet în spatele fostei Bănci Naționale, în Luncă. Încă un loc de joacă e pe Aleea Zadei, făcut în colaborare cu LUKOIL. Multe și multe altele. De exemplu, lucrăm acuma la o bucată din centură, în Dealul Crucii. Tot din resurse proprii. Foarte, foarte multe proiecte de genul ăsta le-am făcut nu din fonduri europene, nici măcar din PNDL, ci din fonduri proprii”, a explicat primarul Reșiței.
Modernizarea spectaculoasă a municipiului va avea loc în al doilea mandat al primarului Popa, mandat de care e absolut sigur, după cum arată cifrele sondajelor. „Ceea ce urmează va schimba radical orașul și, în 3-4 ani, vă spun cu certitudine că inclusiv reșițenii nu își vor mai cunoaște orașul, propriul oraș. Am oprit încă din primele șase luni de mandat hemoragia de bani care ieșea pe diverse căi, prin diverse contracte cu diverse firme. Am redus numericul de personal, am eliberat sume pentru investiții, sume care se văd la ora asta în oraș. Sunt foarte, foarte multe lucrări mici pe care le-am făcut, mi-e greu să le și enumăr. De exemplu, toate spațiile publice din intersecții, la Universalul Vechi am făcut acum o intervenție în față, pe Făgărașului am făcut anul trecut o intervenție, atunci când s-a făcut sala de sport, am făcut acolo alei pietonale, drumuri, parcări. Toate aceste lucrări pe Romaniței, Gladiolelor, toate aceste lucrări au fost făcute din resurse proprii. Primăria Reșița nu este un chioșc, este primăria unui oraș, municipiu reședință de județ, care are forță și poate să susțină lucrări edilitare serioase”, a mai spus Popa pentru expressdebanat.ro.