DIICOT Timișoara, rețineri în dosarul deșeurilor aduse ilegal în România

deseuri aduse ilegal in romania diicot timisoara

DIICOT Timișoara a reținut 7 persoane în dosarul deșeurilor aduse ilegal în România, în care au fost făcute și 44 de percheziții.

În cadrul descinderilor de duminică, în mai multe locații, au fost descoperite peste 48 de tone de deșeuri, introduse ilegal în țară, fiind totodată ridicate telefoane mobile, documente, 2 laptop-uri, 73.850 de euro, 66.518 lei și 600 de franci.

Totodată, specialiștii Gărzii de Mediu au aplicat amenzi în valoare de 100.000 de lei și au dispus interzicerea activității pentru trei societăți comerciale.

Gruparea acționa pe trei paliere

Primul palier indentificat de anchetatori era format din intermediarii sau brokerii de deșeuri care s-ar fi ocupat de importuri, disimulate ca făcând parte din categoria celor care pot fi supuse reciclării.

dacus 05 iulie 2024

Transportatorii români sunt al doilea palier. Aceștia se deplasau la sediile sau punctele de lucru ale firmelor comunitare, de regulă în Italia, unde ar fi procedat la încărcarea deşeurilor, în vederea reciclării în țară.

Pe cel de-al treilea palier al grupării erau administratorii și societățile care aveau ca obiect de activitate valorificarea deșeurilor.

În lunile de anchetă, oamenii legii spun că au intrat în țara noastră 57 de ransporturi, însumând 1.500 de tone de deșeuri.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/