DIICOT a descifrat jocul intereselor din PSD Caraș-Severin! Vezi aici cum s-a împărțit ciolanul!

Sigla PSD Timis

Organele de cercetare penală au descoperit nu numai manevrele prin care s-a preluat controlul în anumite instituții publice din județ, ci au identificat și taberele de influență din PSD Caraș-Severin!

Mazilirea unor șefi de instituții publice prin exercitarea a tot felul de presiuni, inclusiv de către lideri de la nivel central ai partidului, a condus mai mulți social-democrați cărășeni la sediul DIICOT pentru audieri, în cauză fiind făcute mai multe denunțuri de către cei care s-au încăpățânat să țină de scaune. Așa au aflat procurorii și jocurile murdare și trădările din PSD Caraș-Severin din perioada în care Liviu Dragnea era jupân.

În urma cercetărilor s-a stabilit că, în decembrie 2018, a apărut posibilitatea numirii Luminiței Jivan la conducerea filialei județene PSD Caraș-Severin. Funcția de președinte devenise vacantă ca urmare a demisiei inopinate a lui Ion Mocioalcă, „fapt ce a generat un vid de putere, întrucât demisia a venit ca un act neașteptat, astfel că taberele din interiorul partidului nu aveau pregătită preluarea conducerii”. Procurorii au aflat că, lui Mirel Pascu, vechi membru al partidului și cu influență mare în cadrul PSD, i s-a propus preluarea interimatului, însă acesta a decis că e mai bine să o promoveze pe Luminița Jivan în această funcție, o persoană foarte apropiată de Liviu Dragnea, președintele de la acea vreme al partidului. Imediat ar fi început racolarea de membri de partid care să-i ofere votul Luminiței Jivan la alegerile pentru șefia PSD Caraș-Severin, la schimb fiindu-le oferite respectivilor diferite funcții în partid sau alte avantaje.

În toată povestea a jucat un rol important și omul de afaceri Valentin Armașu. Despre acesta anchetatorii au reținut că n-a reușit să se apropie de echipa care venise în 2016 la șefia Consiliului Județean, Hurduzeu – Popovici – Nedelcea, iar asta îi afecta afacerile. Din acest motiv și-a dorit înlăturarea din funcții a celor doi vicepreședinți și instalarea în locul lor a unor oameni care să răspundă la comenzi. Flavius Nedelcea chiar a fost exclus din PSD Caraș-Severin și asta ducea automat și la pierderea funcției de conducere în Consiliul Județean. A contestat însă în instanță și astfel a rămas vice la CJ. Pentru excluderea sa din partid, s-a reținut că la vot au participat persoane neavizate, loiale noii puteri. În tentativa de schimbare din funcție a vicelui Popovici s-a obținut sprijinul PNL, voturile consilierilor județeni liberali fiind decisive.

Ioan Chisăliță, Ioan Borduz, Luca Mălăiescu, Matei Lupu, Florin Negru, Marius Cornici sau Petru Fara sunt doar câțiva dintre social-democrații cărășeni care au fost luați la întrebări de procurorii DIICOT despre răfuielile din partid și despre preluarea controlului asupra tuturor instituțiilor publice din județ prin schimbarea din funcții a șefilor acestor instituții publice și înlocuirea cu persoane obediente. A fost întocmită chiar și o listă cu instituțiile pe care PSD le viza: Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, Inspectoratul Teritorial de Muncă, Direcția Sanitar Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor, Direcția de Sănătate Publică, Casa Județeană de Pensii, Direcția pentru Agricultură, Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară, Inspectoratul de Stat în Construcții, Direcția Silvică și Administrația Județeană a Finanțelor Publice.

Între timp, echipele s-au reconfigurat în PSD Caraș-Severin. Luminița Jivan e istorie pentru social-democrați, Ion Mocioalcă s-a întors în partid, iar unii dintre cei care întorseseră armele au mai făcut-o o dată. Rănile au rămas însă și ele nu se uită niciodată, iar asta se vede cu ochiul liber și astăzi în PSD.


/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/