Digitalizarea, predată dascălilor din Caraș-Severin

ionut gartoi, casa corpului didactic caras severin

Casa Corpului Didactic din Caraș-Severin și-a asumat formarea în acest domeniu pentru 750 de cadre didactice.

Conform lui Ionuț Gârtoi, directorul Casei Corpului Didactic Caraș-Severin (foto), Ministerul Educației a aprobat recent consorțiul format din Universitatea de Vest din Timișoara și casele corpului didactic din zona de sud-vest a țării. Prin acest consorțiu, pe parcursul anului școlar 2024-2025, 5.000 de cadre didactice, dintre care 750 din Caraș-Severin, se vor putea forma gratuit în domeniul pedagogiei digitalizării. Un lucru foarte binevenit în opinia lui Ionuț Gârtoi, mai ales din perspectiva dotărilor de care au beneficiat în ultimii ani unitățile de învățământ din județ.

Ca o altă noutate, Casa Corpului Didactic Caraș-Severin a primit recent aprobare de la Ministerul Educației pentru desfășurarea cursului de educație interculturală, echivalat cu 30 de credite. Ionuț Gârtoi consideră acest aspect ca foarte important pentru instituția pe care o conduce întrucât, până acum, Casa Corpului Didactic nu a derulat programe de formare cu credite, ci doar cu număr de ore. „Sperăm ca, în perioada următoare, să mai acredităm și programe de formare în domeniul educației financiare, activităților outdoor și prevenirii violenței în școli”, a spus Ionuț Gârtoi.

Aceste noutăți vin după ce aproximativ 1.000 de cadre didactice din județ au fost instruite în cadrul diverselor cursuri desfășurate de Casa Corpului Didactic. De mare interes a fost cursul de prim ajutor, de care au beneficiat doar 28 de dascăli din județ. Din motive independente de Casa Corpului Didactic, nu au putut fi organizate mai multe serii de formare. Ionuț Gârtoi a dezvăluit însă intențiile reluării parteneriatului cu Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Semenic” pentru ca astfel să poată fi instruiți toți cei care doresc.

Interes ridicat a suscitat și cursul de prevenire și combatere a consumului de droguri, la care au participat 168 de profesori, majoritatea de la liceele din orașe. Ionuț Gârtoi mulțumește Adelinei Rus, de la Centrul de Prevenire Evaluare și Consiliere Antidrog Caraș-Severin. Prin implicarea sa, au fost organizate cursurile despre care Ionuț Gârtoi spune că vor continua.

Cursurile de formare desfășurate în Caraș-Severin s-au adresat inclusiv bibliotecarilor și secretarilor din județ iar seminarul „Didactica internațional” ajuns la ediția 33, s-a desfășurat în Cehia, la Praga. Aici, 63 de cadre didactice printre care și directori, au participat la cursuri de formare și la ateliere interactive.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/