Digitaliada, șansa pe care o așteptau elevii din Teregova

Liceul Tehnologic „Sf. Dimitrie” Teregova din județul Caraș-Severin continuă programul Digitaliada și pregătește în anul școlar 2019-2020 un laborator echipat cu tablete pentru ca fiecare elev să poată lucra individual în timpul orei, cu laptop pentru profesor și videoproiector pentru clasă.

Împreună cu aceste echipamente, școala a primit un pachet complet de aplicații adaptate curriculei, precum și proiecte didactice pentru Matematică și TIC, dar și ghiduri de predare digitală. Pentru ca profesorilor să le fie ușor să predea folosind tehnologia digitală, au fost organizate sesiuni de formare.

„Pentru noi, Digitaliada a fost șansa de care aveam nevoie pentru a fi o școală deschisă, cu adevărat prietenoasă pentru toți și pentru fiecare: elevi motivați, profesori activi, părinți implicați, comunitate responsabilă. Avem în față un viitor sigur pentru tineri, în care tehnologia este un mijloc de educație, având la bază competențele digitale formate prin acest proiect.”, declară directorul școlii, Maria Damian.

„Simțim că putem să învățăm mult mai bine cu tabletele, mi se pare foarte interesant că putem să performăm cu ajutorul lor. Suntem foarte norocoși că avem tablete în școală.”, spune Nicola, elevă a liceului din Teregova.

„Felicităm școala din Teregova pentru continuarea programului. Este un model pentru celelalte școli din județ și ne bucurăm că profesorii din program împărtășesc cu colegii lor metode digitale interactive de predare a Matematicii și TIC. Datorită programului Digitaliada al Fundației Orange, 5.500 de elevi din 50 de școli învață Matematică și TIC cu metode digitale.”, menționează Amalia Fodor, director Fundația Orange.

Digitaliada este un program de educație digitală care își propune încurajarea folosirii tehnologiei pentru îmbunătățirea performanței școlare. Pentru a-i pregăti pe elevi pentru oportunitățile viitorului, Fundația Orange a investit în cele patru ediții Digitaliada 2 milioane euro. Peste 5.000 de elevi din țară beneficiază de acest program.