Diferențierile salariale din Primăria Caransebeș au stârnit indignarea aleșilor locali

Un proiect de hotărâre privind modalitatea de majorare a salariilor din administrația publică locală a stârnit discuții aprinse în cadrul ședinței de Consiliu Local al Municipiului Caransebeș.

Aleșii locali ar fi trebuit să aprobe ieri proiectul de hotărâre privind modificarea și completarea HCL nr. 306/29.12.2017 și HCL nr. 171/28.07.2017 privind salariile de bază pentru funcționarii publici și personalul contractual din cadrul aparatului de specialitate și permanent al primarului municipiului Caransebeș, precum și a instituțiilor și serviciilor subordonate Consiliului Local Caransebes.

Consilierul social-democrat Florin Bogdea a întrebat executivul Primăriei dacă măririle salariale s-au realizat doar pentru personalul din conducere sau și pentru cel de execuție. „De ce nu s-a majorat salariul cu același procent și pentru personalul de execuție?”, a întrebat Bogdea.

„Nu este vorba de procent, este vorba de înmulțirea coeficienților pe care i-ați votat în iulie 2017, și acum se înmulțesc cu minimum pe economie. Deci 2080 de lei, cât avem garantat ca minim, se înmulțește cu coeficientul care a fost stabilit prin hotărâre de Consiliu Local, pornind de la coeficienții stabiliți de Guvern”, a explicat Ana Lădariu, din partea Compartimentului de Resurse Umane.

gif card de energie dacus 1000x100 timisoara capitala 2023

„Păi da, dar când am aprobat, atunci ne-ați prezentat niște coeficienți pe care i-am aprobat, de atunci s-au făcut diferențierile, acum doar aprobăm aceeași treabă, doar cu alt minim pe economie”, a specificat Valentin Dascălu.

Aleșii social-democrați au susținut că nu e normal ca funcționarii cu statut de personal de execuție să nu aibă salariul majorat corespunzător pentru că în 2017 s-au prezentat niște coeficienți. Nu e normal ca unii să aibă 1500 de lei și alții cu funcții de conducere peste 5000 de lei.

În aceste condiții, primarul Felix Borcean a decis retragerea de pe ordinea de zi a proiectul până când se va clarifica problema coeficienților în cazul personalului de execuție.

publicitate si promovare online banner maxagro
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/