Diana Amza, candidat la Senatul României: „Vreau ca generația fetiței mele să beneficieze de un viitor european chiar aici în țara noastră!”

Diana Amza are 38 de ani și este mama unei fetițe în vârstă de 8 ani. Își dorește ca generația acesteia să beneficieze de un viitor european chiar aici în țara noastră, de aceea a făcut pasul spre politică și a decis să își folosească întreaga experiență în slujba binelui public.

Jurist de profesie, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara, urmată de un Masterat în Drept European. Și-a început activitatea profesională în domeniul Relațiilor Externe în administrația județului Timiș. Ulterior, a pornit pe drumul antreprenoriatului și a visat la lucruri mari pentru România, ajungând să coordoneze evenimente sportive de amploare pentru atletismul românesc.

Pasul spre politică l-a făcut în decembrie 2018, odată cu apariția PLUS, iar de atunci a contribuit activ la dezvoltarea PLUS și a Alianței USR PLUS la nivel local, regional și național. În prezent este Coordonator Regional Vest și membru în Consiliul Național PLUS.

În Parlament se va dedica reformelor de care România are nevoie ca să devină un stat cu adevărat european, de la reforme în sport și educație, la reforma electorală, alegeri în două tururi, fără penali în funcții publice, fără pensii speciale, 300 de parlamentari.

(E)