Diagnostic greșit la Spitalul Județean de Urgență Reșița! „Mă așteptam să fie mai rău!”

laza mircea

Mircea Laza a făcut o radiografie urgentă spitalului din care rezultă că președintele Romeo Dunca s-ar fi alarmat prea tare și că ar fi pus un diagnostic complet greșit!

Noul manager al Județeanului din Reșița invită la calm și spune că situația nu e deloc atât de gravă pe cât s-a prezentat în spațiul public. În plus, promite că spitalul se va însănătoși curând, fiind nevoie doar de mici intervenții, de ceva mai multă atenție și de suplimentarea personalului medical și auxiliar.

„În primul rând trebuie să adunăm toți banii pe care îi putem obține prin îndeplinirea contractelor cu Casa de Sănătate. Vom coda așa cum trebuie și vom face mai multe servicii. E nevoie să adunăm cât de mulți bani posibil. Nu trebuie să mai prestăm servicii fără să luăm banii pe ele.”, a declarat Laza pentru Express de Banat.

Referitor la angajații spitalului, noul manager a avut mai degrabă cuvinte de laudă decât critici, așa cum au fost obișnuiți să primească dinspre Consiliul Județean. „Personalul este de calitate. Sigur că fiecare are și uscăciunile lui, nu sunt toți de nota 10, dar ajutați, consiliați, vor face mult mai bine. Lumea este mulțumită, cel puțin din ce văd eu. Încerc să rezolv fiecare problemă pe loc. Nu pleacă nimeni din spital, eu încerc să-i conștientizez pe toți că trebuie să punem osul. Am trimis deja către Guvern memorandumul, am nevoie de medici, de asistente, fără acest personal nu se poate. Nu poți intra în bloc operator și să nu aibă cine să-ți pună în mână o pensă, un bisturiu. Vom aduce personal!”, ne-a mai spus Mircea Laza.

Nici problemele financiare nu sunt de speriat, susține managerul după ce a luat un prim contact cu contabilitatea spitalului: „Au fost niște proiecte, s-au făcut cereri de finanțare și n-au venit încă banii de la Ministerul Dezvoltării. În momentul în care vin, scăpăm și de datoriile cele mari, pentru că acolo sunt sume mari.”

publicitate ziar expresb 1000x100

Concluziile managerului Mircea Laza după radiografia completă făcută Spitalului Județean de Urgență Reșița nu sunt în niciun caz dramatice, ci sunt în antiteză cu diagnosticul pus de președintele Romeo Dunca. „Arată un pic mai rău față de spitalele pe care le-am condus eu și nu ne comparăm cu Timișoara, Iași sau București, cu spitalele universitare, cu spitalele în care sunt foarte mulți bani. La Reșița lipsește cireașa de pe tort, trebuie un pic aranjat, un tarchet rupt care trebuie înlocuit, chestiuni de genul ăsta. Merg în toate secțiile ca să vedem exact ce trebuie. Se poate face treabă. Oamenii sunt deschiși. Minusuri mari nu există. Avem blocuri operatorii, aparatură există, centrale termice sunt. Putem face multă treabă aici. Mă așteptam, din ce am văzut în presă, să fie mai rău, dar nu, nu e așa! Se vor putea face multe lucruri frumoase la spitalul din Reșița!”, a conchis managerul Laza.

Un alt aspect pozitiv remarcat este că noua Unitate de Primiri Urgențe e aproape de a fi inaugurată. Lucrările sunt executate în procent de 95 la sută, în maximum o lună fiind preconizată punerea sa în funcțiune.