Dezvăluirile fostului rector al UEMR, Ion Vela: „Mi-au zis la minister: Ori privatizaţi Universitatea, ori o desfiinţaţi!“

1000x100 (2) mbmr 1000x100

Rector al Universităţii „Eftimie Murgu“ Reşiţa înaintea Doinei Frunzăverde, Ion Vela a dezvăluit în redacţia Express de Banat ce i s-a spus la Ministerul Educaţiei despre şansele de supravieţuire ale UEMR.

Ion Vela s-a referit atât la o întâlnire avută în cursul acestei luni la Ministerul Educaţiei, cât şi la discuţiile purtate pe vremea când ocupa funcţia de rector.

„Săptămâna trecută am fost la Bucureşti la o şedinţă a Academiei şi, când s-a terminat, am făcut o vizită şi la minister. Secretarul de stat mi-a spus clar că nu ei vor să ne desfiinţeze, dar dacă nu se termină cu disputele, scandalurile şi haosul care există în Universitate, ne desfiinţăm singuri!“, spune Ion Vela.

Fostul rector a povestit, într-un interviu transmis live pe pagina de Facebook Express de Banat, că încă din anul 2000, când Vela devenea rector şi senator, i s-a spus în faţă la minister că UEMR va fi desfiinţată din cauza numărului redus de studenţi. Pe atunci singura soluţie de salvare ar fi fost… privatizarea.

„În anul 2000 la minister mi s-au dat două variante: directorul de-acolo mi-a zis că ori o privatizezi, ori o desfiinţezi, noi nu avem bani să plătim 1000 de studenţi! Atunci eu i-am spus că nu am cum să merg în Reşiţa, unde este mentalitate muncitorească, să privatizez universitatea, să o iau eu, că mă scalpează! Abia mi-aţi dat decizia de rector şi mi-o şi luaţi, i-am spus, lăsaţi-mă să arăt ce pot. Şi am avut şi un noroc, altfel universitatea cred că era desfiinţată atunci, că la sfârşitul anului 2000 am ajuns senator şi membru în Comisia de învăţământ a Senatului. Puteam astfel să chem săptămânal ministrul pentru una, pentru alta, în faţa Senatului. Şi sigur că s-au ferit de mine, că rele poţi să faci uşor în vremurile de astăzi. M-au lăsat în pace şi am predat-o în 2008 cu aproximativ 5.200 de studenţi“, îşi aminteşte Ion Vela, care precizează că numărul de studenţi a scăzut în toată ţara, la toate universităţile.

Interviul integral cu Ion Vela, fostul rector al UEMR, poate fi urmărit aici:

Muzeul TM

Ion Vela, fostul rector al Universității Eftimie Murgu din Reșița în direct din redacția Express de Banat!

Ion Vela, fostul rector al Universității Eftimie Murgu din Reșița, spune în această seară, în direct din redacția Express de Banat, cine sunt cei care se fac vinovați pentru decăderea învățământului superior reșițean! Nu menajează pe nimeni, promite dezvăluiri incendiare!

Gepostet von Express de Banat am Dienstag, 22. Mai 2018

banatica 1000x100
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/