Dezinteres total față de vaccinare în Caraș-Severin!

coronavirus covid 19 experimental vaccine in a laboratory, conceptual image

Rata de vaccinare cu cel puțin o doză a rămas aproape neschimbată în localitățile din Caraș-Severin la început de ianuarie. Dacă la nivel național cea mai „vaccinată” localitate – Dumbrăvița din Timiș – are o rată de peste 63%, în Caraș-Severin maximul este de 42%.

La nivelul localităților din Caraș-Severin, rata de vaccinare a crescut cu 1-2% în ultima lună, semn că relaxarea măsurilor anticoronavirus a relaxat și vaccinarea. La raportarea anterioară, creșterea a fost chiar și de peste 4% în unele localități.

Fruntaș la nivel de județ este în prezent orașul Băile Herculane, unde în 5 ianuarie 2022 erau vaccinați cu cel puțin o doză 42,51% dintre locuitori, cu 0,91% mai mulți decât la începutul lunii decembrie.

Cea mai mare creștere în mediul urban o înregistrează Oțelu Roșu, cu 1,06%, însă rata de vaccinare este de doar 37,37%. La polul opus, cel mai reticent oraș este Anina, cu o rată de vaccinare de 27,99%

În ceea ce privește comunele, lista este deschisă de Văliug, cu 40,92% din populație vaccinată cu cel puțin o doză, urmată de Zorlențu Mare, cu 37,64% și de Ezeriș cu 35,16%. La coada clasamentului din mediu rural este comuna Șopotu Nou unde doar 13,38% dintre localnici au decis să se vaccineze. Un procentaj mic înregistrează și comunele Berzasca și Socol, cu o rată de vaccinare de doar 16,80%, respectiv 17,35%.

În ultima lună, în Caraș-Severin au fost administrate 12.492 de doze de vaccin, aici fiind incluse atât doza doi, cât și boosterul. Circa 112.000 de cărășeni au decis să se imunizeze cu cel puțin o doză de la debutul campaniei de vaccinare.