Dezinsecție terestră și aeriană la Timișoara! Cetățenii trebuie să respecte anumite reguli

Săptămâna viitoare începe cu sesiuni de dezinsecție și deratizare la Timișoara. Reprezentanții Primăriei au anunțat ce reguli trebuie să respecte cetățenii. 

Luni, 16 septembrie, se vor executa în orașul de pe Bega servicii de deratizare, dezinsecție terestră și aeriană. Produsele folosite sunt pentru combaterea țânțarilor adulți, a larvelor și a rozătoarelor. „Crescătorii de albine sunt rugaţi ca în perioada menţionată să ia toate măsurile care se impun în vederea protejării albinelor, respectiv scoaterea stupilor de albine în afara ariei de stropire.”, au transmis reprezentanții Primăriei Timișoara.

Și cetățenii trebuie să respecte anumite reguli. Pentru ca substanțele cu care se acționeză să fie cât mai eficiente, oamenii trebuie să își facă curat în propriile gospodării și să ia, la rândul lor, măsuri pentru combaterea insectelor și a rozătoarelor în cazul în care se confruntă cu astfel de probleme. Lucrurile nu trebuie neglijate pentru că se pot da amenzi cuprinse între 500 lei și 1.000 lei pentru persoanele fizice şi între 1.000 și 2.500 lei pentru persoanele juridice.

Se vor aplica sancțiuni dacă nu sunt respectate următoarele:

  • neefectuarea înainte de începerea lucrărilor de deratizare, dezinsecţie, dezinfecţie a lucrărilor de salubrizare şi igienizare a spaţiilor proprii de depozitare a deşeurilor menajere, a spaţiilor interioare şi exterioare din jurul clădirilor; 
  • neefectuarea lucrărilor de deratizare şi dezinsecţie imediat ce se constată apariţia de rozătoare (şoareci, şobolani) şi/sau insecte (ţânţari, muşte, gândaci);
  • neexecutarea lucrărilor de deratizare, dezinfecţie sau dezinsecţie odată cu acţiunile organizate şi coordonate de Primăria Municipiului Timişoara prin operatori în domeniu; 
  • neluarea măsurilor de combatere a dăunătorilor din spaţiile verzi; 
  • executarea unor lucrări de dezinsecţie sau aplicarea de pesticide fără autorizare, precum şi a substanţelor care afectează insectele polenizatoare.

În cazul în care condițiile meteorologice nu sunt favorabile, perioada de efectuare a activităţii de dezinsecţie şi deratizare va fi prelungită.