Dezinformarea, marele minus în pandemia de Covid-19. „Nu ne poate otrăvi oricine”

harta mortilor covid

Prea multe informații false circulă în spațiul public, motiv pentru care oamenii și-au pus din ce în ce mai multe semne de întrebare cu privire la vaccinarea împotriva virusului SARS-CoV-2, dar și la tratamentul administrat în spitale.

Acesta este cel mai mare minus, spun doctorii.

„Cred că lumea trebuia să fi fost mai nelăsată să aleargă și să patineze spre tot felul de zănateci. Dezinformarea e problema. Lumea e informată mai mult decât lumea părinților mei pentru că pe atunci nu existau surse de informare. Acum deschizi internetul și cauți vaccin Covid-19, și citești șase luni. Informare există, e ca vorba românului, multă minte, dar nu toată e bună. E multă informație adunată pe internetul ăsta, dar nu toată e bună. Și dacă nu e toată bună și tu citești de peste tot, atunci se produce acest dezastru. Ești dezorientat, crezi că ăla e vândut și așa mai departe”, a spus medicul Mihai Gafencu, de la Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara.

Nu ne poate otrăvi oricine

1000x100 casa brutarului
expres banat 1000x100 (2)

„Faptul că facem parte din Uniunea Europeană ne-a adus un mare beneficiu. Nu poate să ne otrăvească chiar oricine. În lumea medicală nu mai sunt toxicele și substanțele, metalele care erau la începuturi. Totul s-a perfecționat. Multă lume și-a pierdut încrederea și pentru că lumea medicală s-a pervertit în 20 de ani de la Revoluție și au apărut multe articole, unele dintre ele care arătau într-adevăr slăbiciunile unor oameni”, a mai spus medicul.

La Spitalul de Copii „Louis Țurcanu” din Timișoara este deschis un centru de vaccinare, destinat și copiilor cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani. Se află lângă Unitatea de Primiri Urgențe, astfel încât medicii să intervină dacă este cazul. Până acum nu au existat efecte adverse grave în urma inoculării serului.