Dezbatere publică pe tema revitalizării patrimoniului feroviar din Banatul Montan

Casa de Cultură „George Motoia Craiu” din Oravița găzduiește joi o masă rotundă cu tema: „Revitalizarea patrimoniul feroviar din Banatul Montan: Anina-Oravița, Oravița-Berzovia, Oravița-Iam, Iam-Baziaș”.

La evenimentul organizat de Asociația Euroland Banat, Primăria și Consiliul Local Oravița sunt invitați să participe reprezentanți ai administrațiilor publice locale și județene, parlamentari, reprezentanți ai structurilor CFR, oameni de cultură, istorici, cercetători, precum și reprezentanți ai societății civile.

Masa rotundă oferă o platformă de discuții, schimb de idei, propuneri și dezbateri celor care apreciază moștenirea culturală, patrimoniul arhitectural, industrial și în special cel feroviar pe care regiunea îl are. Pe de-o parte, scopul întâlnirii este cel de a informa și sensibiliza comunitatea asupra riscului pe care indiferența îl naște în ceea ce privește prezervarea acestui patrimoniu feroviar. Pe de altă parte, reuniunea este o chemare la acțiune a actorilor locali, regionali și naționali pentru găsirea unor soluții pentru restaurarea și revitalizarea acestor tronsoane istorice de cale ferată și asumarea unor angajamente punctuale: Oravița-Berzovia, Oravița-Anina, Oravița-Iam și Iam-Baziaș (prin refacerea, într-un pas viitor, alături de partenerii sârbi, a conexiunii prin Jesonovo-Biserica Albă-Vracev Gaj).”, precizează Andrei Szabo, președintele Asociației Euroland Banat.

banner 970 x 250
tm4ua media express de banat (100x1000px)