Dezastru în urma lucrărilor la rețeaua de apă și canal! „Proiectul ar fi trebuit gestionat de primării!”

Cel mai mare proiect demarat în județul Caraș-Severin ar fi trebuit gestionat de fiecare primărie în parte. Așa consideră edilul Torma, făcând referire la proiectul de modernizare și extindere a rețelelor de apă și canal.

Primarul Adrian Torma s-a săturat ca instituția pe care o conduce să fie trasă la răspundere pentru modul dezastruos în care este gestionat cel mai mare proiect al județului, cel care dă bătăi de cap multor localități din Caraș-Severin: extinderea și modernizarea rețelelor de apă și canal. Edilul spune că reacția cetățenilor de a da mereu vina pe Primărie este una firească, tocmai de aceea derularea proiectului ar fi trebuit să revină în sarcina fiecărei administrații locale în parte. „Opinia mea este că aproape toate serviciile de utilitate publică trebuiau gestionate de administrațiile publice locale, pentru că percepția cetățeanului este că, în momentul în care gunoiul nu este bine colectat, e de vină Primăria, dacă apa sau canalul nu funcționează, e de vină Primăria, iar în ultimii 10 ani s-au luat decizii macro la nivel de județ care au fost argumentate, să se creeze această societate comercială, și aici mă refer la Aquacaraș, pentru a putea accesa fonduri europene pentru reabilitarea, inclusiv la Moldova Nouă, a rețelei de apă și canal”.

În Moldova Nouă, proiectul este finalizat în proporție de 90%, iar pe anumite străzi din Moldova Veche s-a început deja conectarea la rețeaua de apă. Oamenii sunt nemulțumiți de modul în care decurg lucrările, dar și de mizeria lăsată în urmă de constructor, în speță, de Hidroconstrucția. Puțini sunt însă cei care știu că Primăria nu are o vină directă, ci are doar atribuții de monitorizare. „Noi, în ultimele 7 luni, am monitorizat foarte agresiv toate lucrările lor, dar am considerat că nu putem opri lucrarea, tolerând, pe alocuri, anumite lucrări nerefăcute cum erau inițial, în ideea că oricum vom veni cu strat de asfalt nou și acest disconfort, odată cu apariția asfaltului, va dispărea”, spune Adrian Torma.

În acest moment, două zone din oraș sunt greu accesibile, Boșneag și Moldova Nouă, acolo unde, din cauza lucrărilor, străzile arată deplorabil. „Constructorul a lăsat în urmă un dezastru, din punct de vedere al lucrărilor. Este greu să intervenim, pentru că nu e finalizată lucrarea și pentru că, în acest moment, nu avem nici resursele financiare pentru a reabilita acele drumuri. Mesajul meu pentru cetățeni este să aibă răbdare și ceea ce s-a stricat în 27 de ani sau disconfortul creat de acest proiect nu poate fi reparat într-un termen scurt, de 1-3 ani. Trebuie timp, proiecte, trebuie găsite finanțări și cofinanțările din partea administrației publice”, explică primarul Adrian Torma.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/