Dezacord cu Ludovic Orban! Robu îl contrazice pe președintele PNL

Nicolae Robu e mai degrabă în relații bune cu liberalii din conducerea centrală decât cu filiala Timiș, și asta nu de azi, de ieri. Totuși, primarul Timișoarei a ținut să exprime public că nu este de acord cu Ludovic Orban în ceea ce privește introducerea impozitului pe venit pentru cei din domeniul IT!

Robu spune că are această poziție pentru că, în calitate de profesor la Facultatea de Automatică și Calculatoare de la Politehnică, și-a sfătuit adesea studenții să nu plece din țară, tocmai în baza scutirii de impozit. „Nu sunt de acord cu domnul președinte Ludovic Orban despre impozitarea IT-iștilor. Mă simt dator să o spun cu tot respectul pentru domnul președinte și cu relația foarte bună pe care o am. Eu și ca IT-ist, deși nu sunt beneficiar de aceste scutiri de impozite, înțeleg fenomenul foarte bine, în toată complexitatea sa. Eu consider că este bine că lucrătorii din IT sunt scutiți de impozitul pe venit. Această prevedere care e veche în România – pentru care au am pledat dintotdeauna – este bună. Trebuie să vedem și câștigurile indirecte care decurg din prezența unor mari firme de IT în România. Noi ținem tineri extrem de valoroși în țară. Sunt foarte importante și firmele mici și mijlocii în acest domeniu, și cei care lucrează pe cont propriu, Cu tot respectul pentru domnul președinte, eu exprim public o opinie diferită de a domniei sale. Noi suntem liberali, la noi nu există delict de opinie.”, a transmis Robu.

Întrebat de presă ce părere are de faptul că Ludovic Orban a subliniat că în administrație e nevoie de restructurări, deoarece s-au angajat oameni incompetenți, pe pile, Robu a pledat „nevinovat”! „Nu știu de unde știe domnul președinte că se întâmplă așa ceva. Sunt convins că domnul președinte a avut în vedere nu zonele cu primari PNL. Probabil că știe de niște angajări de oameni incompetenți, pe bază de carnet de partid.”, a mai adăugat primarul.