Deszăpezirea se va face mai ușor din această iarnă la Caransebeș. Primăria alocă bani pentru un nou utilaj

În ultima ședință de Consiliul Local din mandatul trecut, aleșii locali din municipiul Caransebeș au ridicat mâna la vot pentru o rectificare bugetară prin care s-au împărțit bani la Spital, la SPIR și pentru achiziția de tablete pentru elevii din Caransebeș cu situație materială grea.

S-au tranferat bani de la mai multe capitole, printre care 51.000 de lei care nu mai erau necesari pentru studiul de fezabilitate pentru construcția unui bloc ANL și s-au alocat aproape 47.000 de lei pentru achiziția a două containere pentru spital care înlocuiesc corturile de triaj. De asemenea s-au transferat bani de la capitolul reparații trotuare și de la reparații ștrand care nu s-au mai realizat din cauza pandemiei, către Serviciul de Întreșienere și Reparații Străzi pentru achiziționarea unui utilaj care va ajuta la efectuarea deszăpezirii în sezonul de iarnă. Utilajul costă Primăria Caransebeș în jur de 445.000 de lei.


Din cei 700.000 de lei rectificați, 251.000 rămân pe capitolul cheltuieli materiale, ne-a specificat Marius Isac, cel care a îndeplinit funcția de primar interimar până sâmbătă 24.10.2020, când Felix Borcean a fost investit în funcția de primar al Caransebeșului.

leader board 728 x 90 px

În ceea ce privește achiziția de tablete, Primăria Caransebeș a accesat un program european pentru cumpărarea de tablete care vor fi alocate școlilor pentru a le împărți elevilor, prioritate având cei care fac parte din familii cu situație materială precară, în baza unor anchete sociale.