Studenții UEM pot învăța într-o țară străină!

În fiecare an, opt studenți ai Universității „Eftimie Murgu” Reșița au ocazia să vadă cum se desfășoară activitatea într-o instituție de învățământ europeană. Dacă până acum pe lista țărilor în care studenții bursieri puteau să studieze câteva luni erau doar Germania și Franța, de anul acesta câțiva din cei care merită o bursă Erasmus vor pleca și în Italia.

În funcție de domeniul facultății la care studiază în cadrul Universității „Eftimie Murgu” Reșița, bursierii pot ajunge în Germania, Franța și Italia. Opt studenți pleacă în fiecare an universitar pentru trei sau șase luni într-una din țările europene menționate pentru a avea parte de experiența unei universități străine.

Pentru studenții UEM care sunt la profilul inginerie, țara în care se pot duce cu bursa Erasmus este Germania. Pentru cei care studiază științe economice, o mai bună viziune asupra economiei o oferă Franța, iar noutatea o reprezintă Italia, unde se duc studenții de la științe sociale. Din cele trei domenii de studiu se aleg în fiecare an un număr de opt studenți: „De obicei pleacă studenții din anul III, iar bursele presupun o perioadă între trei și șase luni, trei luni pentru cei care își vor redacta lucrarea de licență, iar șase luni, întregul semestru al doilea, pentru partea de studii”, explică pentru Express de Banat Gheorghe Popovici, prorectorul universității pentru relaţia cu studenţii şi parteneriate.

Studenții bursieri vor pleca în februarie anul viitor în cele trei țări destinate burselor Erasmus ale Universității „Eftimie Murgu” Reșița. Până atunci, întreaga atenție este îndreptată spre Balul Bobocilor de la mijlocul lunii viitoare.