Despre digitalizare şi transparenţă decizională. Cum ar trebui să funcţioneze Consiliul Judeţean Caraş-Severin

hurduzeu psd cs
untitled design set 970x90 px
Instituţia numită Consiliul Judeţean trebuie să cunoască un amplu proces de reformă şi modificare a culturii instituţionale în aşa fel încât interacţiunea cu cetăţeanul şi societatea civilă să se simplifice şi să devină organică. Asta presupune implementarea unor bune practici instituţionale şi a unor tehnologii demne de secolul XXI.
În mod practic, propunerile pe care le face Silviu Hurduzeu, candidatul PSD pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Caraș-Severin, sunt:
• Interacţiunea cetăţeanului cu instituţia să poată fi realizată (dacă se doreşte acest lucru) în totalitate online cu comunicare la adresă de e-mail unică şi printr-un serviciu de chat.
• Dezvoltarea şi implementarea unei aplicaţii în care să se regăsească serviciile tuturor instituţiilor judeţene şi locale. Acolo să poată fi accesate documente şi informaţii utile, să poată fi distribuite informaţii relevante, dar şi să poată exista o consultare online cu cetăţenii.
• Pentru cei care vor să apeleze la prezenţa fizică în vederea serviciilor oferite de Consiliul Judeţean, va exista un ghişeu unic. Se vor elimina plimbările pe la cozi şi de la un compartiment la celălalt.
• Proiectele de Consiliu Judeţean vor fi publicate cu cel puţin cinci zile înainte de aprobarea lor şi se va organiza câte o dezbatere cu cetăţenii şi societatea civilă înainte de fiecare şedinţă. Documentele încărcate vor fi redactate ca pentru mediul online. Nu vor mai fi fotocopii ale documentelor tipărite.
• Vor exista audienţe fizice şi online (în funcţie de preferinţa cetăţeanului) la nivelul tuturor departamentelor Consiliului Judeţean şi la structurile subordonate.

silviu h

(PE)
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/