Despre calea de mijloc sau despre înțelegere

Cu siguranță îi voi supăra pe belicoși. Cei care se raportează (sic!) la Biblie și cer dinte pentru dinte. Ăștia, mai ca mine, nu rețin din Biblie că suntem condamnați la iubire.

Bine, o introducere puțin cam pretențioasă pentru ce vreau să vă scriu astăzi. Și vreau să vă spun că, în opinia mea, societatea în care trăim s-a cam radicalizat. Să nu fi scăpat de blestemul comunist care statua că ,,cine nu e cu noi e împotriva noastră”? Vă pot da nenumărate exemple. Dar, cu voia dumneavoastră, recurg la unele trăite personal.

I-am ,,înjurat” de multe ori pe primarul Reșiței și pe cei mai mulți dintre parlamentarii de Caraș-Severin. Dacă îmi exprimam o opinie împotriva liberalilor, îmi luam nenumărate apostrofări. Și, neapărat eram catalogat drept pesedist. Dacă scriam ceva de rău despre pesediști, eram catalogat drept liberal. Și așa mai departe. Unde vreau să ajung? La faptul că niciun implicat politic la nivel instituțional nu vrea și nu își dorește să stea de vorbă cu adversarii pentru rezolvarea situațiilor conflictuale. Nu, doar război! Să analizeze și să poarte o discuție pe argumente cu cealaltă parte, exclus. Bine, discuția ar trebui să îl aibă și pe cel de al treilea partener, anume societatea civilă. Dar, de unde nu e, nici Domnul nu cere. Ba mai mult, mulți dintre reprezentanții ,,Dinu Păturică” ai sindicatelor, presei, ong-uri etc au trădat și s-au făcut politicieni. Devenind, firește, ca ei. Mulgători de voturi și de finanțe. Acum, dacă te trezești tu, un neica nimeni, cetățean al minunatei patrii și le arăți obrazul celor de la putere, musai ești un instigator al Opoziției. Că ești orb și nu vezi minunile ce se înfăptuiesc în urbea ta și în țară. Chestiunea deranjantă este că, în absolut orice discuție contradictorie în ceea ce privește planurile de viitor ale unei comunități se discută strict în termeni politici. Eu nu votez proiectul pentru că este al Puterii sau, viceversa, este al opoziției.

Băi fraților, ați înnebunit? Dacă trebuie făcut un pod, renovată o școală, astupate niște gropi în asfalt, contează din partea cărui partid politic a ajuns proiectul în consiliul local? Dacă vine Popescu în Parlament și propune un proiect de Lege ce aduce un plus în viața românilor îl respingi doar că vine de la ceilalți? Îmi permit să spun, după atâția ani petrecuți în presă că, decidenții din societatea românească n-au găsit calea de mijloc. Medierea, negocierea, pentru a ajunge la promulgarea unor legi care să dea speranță acestui popor. Popor muncitor, inteligent, dar care s-a cam săturat de fanarioții ce ce preschimbă la conducerea țării.

Nu cred că vor mai putea așa, la infinit, mizeria, incompetența, furtul generalizat al statului să persiste. De aceea, repet, nu cred că se mai poate merge în politică la fel cum o fac galeriile de fotbal pe stadion. Consider că o ultimă șansă, înainte de vreo împrăștiere a mămăligii, ar fi așezarea tuturor factorilor responsabili la masa rotundă și găsirea căii de mijloc. Care să inducă societății românești bunăstare, respect de sine și mândria apartenenței la neamul românesc.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/