Peste un miliard pentru doi stâlpi din 1961!

explo 1000x200

Familia Dîrloşan este una din puţinele care îşi cunosc şi drepturile, nu numai obligaţiile şi luptă până la capăt pentru ele. Problema familiei din Berzasca a ajuns până la urechile primului-ministru şi instanţa i-a dat câştig de cauză.

Gheorghe şi Maria Dîrloşan sunt proprietarii unei case în Berzasca, în curtea căreia se află amplasaţi doi stâlpi de medie tensiune, din lemn, foarte bătrâni şi puternic deterioraţi, astfel încât reprezintă un adevărat pericol pentru vieţile oamenilor şi gospodăria lor. Au fost sesizaţi cei de la Enel Distribuţie Banat SA, încă din martie 2010, dar nu s-a ajuns la nicio înţelegere, ci la mai multe procese. Familia Dîrloşan nu a făcut altceva decât să-şi ceară drepturile, înlocuirea stâlpilor şi achitarea de către Enel a dreptului de uz şi de servitute de teren pentru stâlpii respectivi. Compania a reacţionat în forţă, debranşând gospodăria soţilor Dîrloşan de la reţeaua de electricitate, în ciuda faptului că aceştia erau cu facturile la zi. După o perioadă în care au folosit un generator pe bază de motorină, au câştigat în instanţă dreptul de a fi rebranşaţi la reţeaua electrică.

Au continuat celelalte procese cu Enel Distribuţie Banat, i-au scris chiar şi premierului de la acea vreme, Emil Boc, şi au obţinut acum o nouă victorie. Judecătoria Moldova Nouă le-a admis în parte acţiunea. ,,Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 130.932 lei, reprezentând contravaloarea lipsei de folosinţă a terenului proprietatea reclamanţilor pe care se află amplasaţi doi stâlpi de tensiune aparţinând pârâtei, pentru perioada 02.11.2007 – 02.11.2010. Obligă pârâta la plata către reclamanţi a sumei de 3.830 lei cu titlu de cheltuieli de judecată. Cu apel în 15 zile de la comunicare”, se arată în încheierea Judecătoriei Moldova Nouă. ,,Chiar dacă vor ataca sentinţa, noi vom merge mai departe şi vom demonstra că ne-a fost încălcat un drept. Ne-am judecat atâta vreme şi ne bucurăm să vedem că nu a fost în zadar”, a declarat Gheorghe Dîrloşan pentru expressdebanat.ro.