Deși este în scenariul verde, Timișoara are școli în care încă se predă online. Profesorii invocă motive medicale

În condițiile în care Timișoara se află în scenariul verde, toți elevii ar trebui să facă cursurile fizic la școală. Însă acest lucru nu se întâmplă, după ce un număr de 140 de profesori au invocat motive medicale pentru a continua orele online.

Marin Popescu, inspectorul școlar general al Timișului, a declarat că la nivelul județului sunt înregistrați 178 de profesori din 52 de unități de învățământ care predau în continuare cursurile online pe motiv că au diverse probleme de sănătate. Pentru a verifica dacă dascălii au toate documentele medicale necesare, Inspectoratul Școlar Timiș a solicitat copii după aceste acte.

Sunt situații în care avem școli care au una, două zile în care se predă online. Am solicitat copii după documentele medicale ale cadrelor didactice pentru a vedea dacă se încadrează în ordinul emis de Ministerul Educației. De asemenea, încercăm să găsim soluții pentru elevi. Vreau să mă asigur că într-adevăr toți cei 178 de profesori din Timiș respectă legislația”, a afirmat Marin Popescu.

Inspectorul școlar general al județului Timiș a mai precizat că nu i se pare normal ca elevii să facă și acum cursuri online. Astfel, profesorilor care au solicitat desfășurarea în continuare a cursurilor online li se va propune să își ia concediu medical, pentru ca în locul lor să vină un alt dascăl și să le predea elevilor la școală, care va fi plătit cu ora. De asemenea, Marin Popescu se gândește și să le propună profesorilor să vină la școală, iar dintr-o sală de clasă să le predea online elevilor.

Din cei 178 de profesori care au invocat motive medicale pentru a continua predarea online, 140 sunt de la școli din Timișoara. Cei mai mulți profesori, 15, sunt la Colegiul Economic F.S. Nitti, tot 15 sunt la Colegiul Național Bănățean, 13 la Colegiul Național C.D. Loga, 12 la Liceul de Arte Plastice, 11 la Liceul Tehnologic I.C. Brătianu și nouă la Liceul Teoretic Nikolaus Lenau.

Disciplinele sunt diverse. Sunt profesori care au diverse boli cronice, de la tensiune arterială până la boli mult mai grave, care sunt dovedite. Noi acum verificăm documentele, să aibă adeverință emisă de medicul curant sau de către medicul de medicina muncii. Dacă nu au acest document, atunci avem o problemă. Consider că elevii au nevoie de sprijin pentru că au stat un an acasă”, a declarat Marin Popescu.

De asemenea, la nivelul județului Timiș sunt înregistrați 850 de elevi care au optat pentru cursuri online din motive medicale.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/