Amendă de 5.000 de lei pentru Primăria Brebu Nou

În urma sesizărilor unui reșițean, reporterii Express de Banat au discutat atât cu reprezentanții Gărzii de Mediu, cât și cu cei ai Primăriei Brebu Nou, cu privire la o cantitate mare de deșeuri aflate la liziera pădurii de la marginea satului Gărâna. Au apărut și primele rezultate.

Înaintea sărbătorilor de iarnă, Garda de Mediu a plecat în control la deșeurile găsite de reșițeanul Cristian Boerean. Acesta a trimis o sesizare alături de poze către Garda Națională de Mediu și așa s-a ajuns ca angajații comisariatului cărășean să plece pe teren.

La fața locului s-a găsit exact ce apărea în poze: resturi de la demolări sau construcții aruncate acolo de către locuitorii satului Gărâna. „Cu ocazia controlului efectuat împreună cu reprezentanții administrației locale Brebu Nou, nu au fost identificate persoanele care au depozitat necontrolat deșeurile. Pentru remedierea situației constatate, s-a dispus în sarcina Primăriei Brebu Nou să ridice deșeurile depozitate necontrolat în termen de 30 de zile, să le transporte la un depozit conform și să salubrizeze zona respectivă”, se precizează într-o informare semnată de comisarul-șef Corina Pascotă.

Din cauză că deșeurile se aflau sub nasul autorităților locale, pe lângă măsura de a colecta acele deșeuri, Primăria Brebu Nou a fost amendată contravențional cu 5.000 de lei. Cele 30 de zile puse la dispoziție de către Garda de Mediu au început din 19 decembrie, dată la care s-au întocmit actele în urma controlului.