Desemnarea viceprimarului la Oravița nu mai poate fi amânată! Secundul primarului Ursu va fi anunțat la sfârșitul săptămânii

O parte din noii aleși locali ai Oraviței nu mai așteaptă după primarul Ursu. Aceștia cer organizarea unei ședințe extraordinare a Consiliului Local vineri, 6 noiembrie, pentru desemnarea viceprimarului și a comisiilor de specialitate.

„Întrucât primarul orașului Oravița refuză în mod abuziv convocarea Consiliului Local Oravița și nu se poate asigura funcționarea în condiții optime a serviciilor și compartimentelor din aparatul de specialitate al primarului orașului Oravița, se impune convocarea de către minimum o treime din numărul consilierilor a ședinței extraordinare a Consiliului Local Oravița pentru constituirea comisiilor de specialitate ale CL Oravița și alegerea viceprimarului.”, se precizează în documentul înaintat secretarului general al UAT Oravița în data de 2 noiembrie, document semnat de opt din cei 17 consilieri locali.

Ținând cont de faptul că printre semnatarii documentului se află și Liviu Almășan, reprezentantul Pro România la masa decizională, cel care militează pentru obținerea unei majorități constructive în cadrul Consiliului Local, o majoritate prin care edilul-șef Ursu să nu mai poată lua decizii după bunul plac, fără consultarea reprezentanților tuturor partidelor politice, așa cum s-a întâmplat în mandatul trecut, acesta a ținut să aducă în prim-plan câteva dintre motivele pentru care punctele de pe ordinea de zi nu mai puteau fi amânate:

„Am luat această decizie deoarece lucrurile trebuie să înceapă să funcționeze în Oravița. A trecut mai bine de o lună de la alegerile locale, iar noi stăm pe loc. Refuzul/amânarea primarului în convocarea Consiliului Local ne-a determinat să luăm această decizie. Dumnealui tot speră să-și găsească viceprimarul potrivit pe care să-l propună. Nu știm care ar fi acela în situația actuală ținând cont că și-a manifestat interesul de a pleca de la PSD. Nu știu cine va fi secundul edilului în exercițiu, însă acest lucru îl vom afla spre sfârșitul săptămânii”.

Dacă intenția șefului administrației publice locale din orașul de pe Valea Carașului, aceea de a părăsi tabăra social-democrată pentru cea liberală, periclitează în vreun fel tratativele purtate între Pro România, PNL și PMP în ceea ce privește obținerea majorității în cadrul Consiliului Local, dar și a scaunului de viceprimar, omul de afaceri orăvițean a adăugat:

„Nu cred că posibila trecere a lui Dumitru Ursu de la PSD la PNL va influența în vreun fel discuțiile purtate anterior cu cei de la PNL și PMP! Aici este vorba de oameni. În final, ideologia poate fi importantă sau mai puțin importantă, dar cred că foarte mult contează oamenii și cuvântul dat, ori noi ne cunoaștem de mult timp aici, în Oravița, și eu cred că ceea ce au spus, cuvântul pe care l-au dat îl vor respecta”.