Descoperă poveștile orașului de pe Bega prin tehnologia digitală! Aplicația mobilă cu realitate augmentată, descărcată de primii 200 de utilizatori!

publicitate si promovare in ziar

Patrimoniul sub reflectoare Timișoara invită locuitorii din cartierul Iosefin să reconstituie istoria mai recentă sau mai îndepărtată a cartierului, folosindu-se și de tehnologia digitală. Proiectul, care constă într-o expoziție în spațiul muzeal, aplicații digitale interactive și o expoziție în aer liber, se concentrează pe patrimoniul cultural și istoric și adună poveștile personale ale locuitorilor Timișoarei.

În acest an, proiectul prezintă cartierul Iosefin, cu tema „Auzul”,urmând ca în anii următori să se extindă ca areal pentru a include celelalte cartiere, dar și tematic, pentru a prezenta orașul prin filltrul tuturor simțurilor.

Componenta digitală a proiectului se găsește online la adresa spotlight-timisoara.eu, iar aplicațiile mobile cu realitate augmentată „Spotlight Timișoara/Patrimoniu Timișoara” disponibile prin magazinele Android și Apple au fost deja descărcate de primii două sute de utilizatori. Aplicațiile pot fi identificate scanând codul QR disponibil pe materialele de prezentare, în expoziție și pe panourile stradale din cartier amplasate în cele 18 puncte de interes incluse în această ediție.

În mediul virtual, peste 500 de utilizatori din zece țări, România, Germania, Statele Unite ale Americii, Austria, Bulgaria, Danemarca, Bosnia & Herzegovina, Spania, Franța și Israel au vizitat proiectul și au petrecut deja în medie peste 5 minute informându-se. Peste 60% dintre vizitatori au accesat site-ul de pe dispozitive mobile.

Expoziția „Cartierul Iosefin şi Valeria dr. Pintea – un roman în expoziție”, deschisă pe 8 noiembrie, la Muzeul Național al Banatului, Str. Martin Luther nr. 4, corp B, în spațiul dedicat expozițiilor temporare, poate fi vizitată până în 31 ianuarie 2020. De la deschidere, Clubul Impact Shakespeare Timișoara a ghidat deja mai multe grupuri, astfel încât aproape 200 de elevi și însoțitorii lor, de la Liceul Teoretic William Shakespeare, Școala Generală nr. 1 Timișoara, Școala Gimnazială nr. 30, Școala Gimnazială D. Leonida Timișoara și de la Școala Generală Comuna Banloc au văzut deja exponatele și au încercat site-ul interactiv pe dispozitivele puse la dispoziția publicului.

publicitate banner website comunitatetm 1000 x 100 px final 01