UPDATE. Descinderi DNA în Caraş-Severin pentru fraudarea fondurilor europene!

Sediile mai multor societăţi comerciale sunt percheziţionate în această dimineaţă de procurorii anticorupţie, care au informaţii legate de obţinerea ilegală a unor finanţări de la Uniunea Europeană.

Organele de cercetare penală au suspiciuni privind săvârșirea unor infracţiuni împotriva intereselor financiare ale Uniunii Europene și a unor infracțiuni de fals, comise în perioada 2007 – 2013. „Ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare în 23 locații situate în municipiul București și în județele: Ilfov,Timiș, Caraș-Severin şi Teleorman, din care patru sunt sediile unor instituții publice, iar restul, sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei”, informează DNA.

UPDATE 1 – ADR Vest, despre percheziții

Cei care conduc Agenția spun că nu au nimic de ascuns și că scopul perchezițiilor a fost acela de a verifica documentele din dosarele depuse de beneficiari în vederea obținerii finanțării europene prin Programul Operațional Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013. ,,Acest program a fost preluat de către ADR Vest de la Autoritatea de Management pentru Programul Sectorial Creșterea Competitivității Economice 2007 – 2013 în luna martie a anului 2013. Menţionăm că nu a fost vizată de către reprezentanții DNA nici Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest, și nu au fost vizate nici persoane din cadrul ADR Vest, ci doar documente din cadrul proiectelor depuse de către beneficiari. În acest sens, angajații ADR Vest au pus la dispoziția reprezentanților DNA toate documentele care au fost solicitate”, se arată în comunicatul de presă transmis de oficialii Agenției în urmă cu doar câteva momente.

Rămâi pe expressdebanat.ro! Revenim cu amănunte!