„Deschizi o carte, deschizi o lume. Citește!”

teacher with schoolgirls reading storybook in classroom at primary school
timisoara capitala 2023

Sub acest generic se vor derula activitățile pregătite de Biblioteca Județeană „Paul Iorgovici” și bibliotecile publice din Caraș-Severin, cu prilejul primei ediții a Zilei Naționale a Lecturii.

În acest context, în data de 15 februarie, instituită din acest an ca Zi Națională a Lecturii, va fi lansat proiectul „Pro Lectura” – ediția I. Concursul se adresează elevilor de gimnaziu și de liceu din județ, cărora li se propune să realizeze pledoarii pentru lectură, prin intermediul creațiilor literare sau plastice.

Concursul este inițiat de Biblioteca Județeană «Paul Iorgovici» Caraș-Severin și derulat de bibliotecile publice din județ, partener fiind Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin. Și-au anunțat până în acest moment participarea în cadrul proiectului bibliotecile din Bocșa, Băile Herculane, Caransebeș, Moldova Nouă, Armeniș, Bănia, Constantin Daicoviciu, Răcășdia și Sacu. Sunt așteptate să se alăture proiectului și alte biblioteci din județ.”, a declarat Clara Maria Constantin, managerul Bibliotecii Județene „Paul Iorgovici”. Concursul se va desfășura între 15 februarie și 8 aprilie, iar premierea va avea loc în Săptămâna Națională a Bibliotecilor, la finalul lunii aprilie.

Cuib de vise 1000x100

15 februarie devine oficial Ziua Națională a Lecturii, potrivit noii Legi nr. 21 din anul 2022 care a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis la data de 14 ianuarie anul acesta. Noua lege prevede încurajarea organizării activităților educaționale și culturale care să promoveze lectura în unitățile de învățământ preuniversitar.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/