Deschiderea anului școlar în Caransebeș, fără preoți, polițiști și oficialități cu discursuri de lemn!

borcean felix prima zi de scoala

Primarul Caransebeșului, profesorul Felix Borcean, motivează cu plăcere absențele preoților, polițiștilor și oficialităților în prima zi de școală!

Felix Borcean continuă să fie un altfel de primar, chiar dacă asta înseamnă să-și mai pună în cap o serie de primari, de colegi de partid și tot felul de alte oficialități care nu ratează niciodată ocazia de a ieși în față. Edilul-șef a preluat astfel mesajul psihologului Mihai Copăceanu despre cum ar trebui să arate deschiderea anului școlar în unitățile de învățământ.

„Vreau să văd un director de școală care invită luni, la deschidere, nu preoți, polițiști, primari care plictisesc ca în fiecare an cu discursuri de lemn. Că nu se laudă cum a mai zugrăvit 2 clase, ci invită un speaker motivațional sau un expert în educație sau un absolvent/student de succes (model pentru elevi, dintre elevi) sau un psiholog carismatic și, de ce nu, o trupă de muzică (trupa liceului) sau orice distractiv și atractiv făcând o sărbătoare și o zi a veseliei, nu o zi respingătoare și banală.”, a comentat Copăceanu.

În prima zi de școală s-ar putea împărți elevilor înghețată. Gratuit! Școlile ar putea fi colorate cu baloane. „Vreau să văd directori cu viziune, care să construiască spații verzi, locuri de joacă, locuri  de relaxare, de ce nu o cantină? Vreau un director care să refuze să primească mai mult de 15 elevi într-o clasă. Nu mai vreau clase cu 25-30 de elevi, clase la subsol, demisol sau mansardă, clase urâte, întunecate, înghesuite, oribile și fără suflet și decorațiuni interioare. Vreau școli de unde copiii să plângă când merg acasă, nu să se bucure de chiulul profilor.”, a mai spus Copăceanu, primind aprecierea lui Felix Borcean.

În locul primarilor, preoților și parlamentarilor, Borcean și-a dori să vadă în curțile școlilor din Caransebeș un loc al fericirii copiilor, al bucuriei revederii, al încrederii, optimismului, al curajului, al mândriei de a fi elev, al atașamentul față de educație și profesori, după cum încurajează și Mihai Copăceanu.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/