Descărcări electrice, vijelii, grindină și ploi torențiale!

Meteorologii anunță fenomene deloc prietenoase pentru perioada următoare. Aceștia au emis și un cod galben care acoperă mare parte din țară, inclusiv județele Caraș-Severin și Timiș.

Codul galben de instabilitate atmosferică intră în vigoare astăzi, la ora 15.00, și rămâne valabil până mâine, la ora 11.00. În intervalul menționat, în Banat, Crișana, Maramureș, Transilvania, nordul Moldovei, precum și în vestul și nordul Olteniei, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată ce se va manifesta prin descărcări electrice, vijelii, grindină și averse ce vor avea și caracter torențial. Cantitățile de apă vor depăși 25-30 l/mp.

Temporar vântul va avea intensificări la munte, în special la altitudini mari în Carpaţii Meridionali, cu rafale ce vor depăși 80-90 km/h.

leader board 728 x 90 px

Instabilitate atmosferică se anunță și ulterior, până joi, la ora 20.00, însă fără a mai fi emis un cod de atenționare. Sunt așteptate averse care vor avea și caracter torențial, frecvente descărcări electrice, izolat căderi de grindină şi intensificări de scurtă durată ale vântului. În intervale scurte de timp sau prin acumulare, cantitățile de apă vor depăși local 15-20 l/mp, iar pe arii restrânse 30-35 l/mp.