Deputatul Valeria Schelean îi cere ministrului Olguţa Vasilescu măsuri concrete!

Miniştrii Guvernului PSD-ALDE sunt monitorizaţi şi taxaţi sistematic de unul dintre parlamentarii de Caraş-Severin. Deputatul PNL Valeria Schelean a adresat acum o serie de întrebări ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale, Lia Olguţa Vasilescu.

Programul de Guvernare 2018-2020 PSD-ALDE prevede, la capitolul „Politici Publice în domeniul Muncii și Justiției sociale”, „promovarea unor mecanisme de sprijin a părinţilor şi de asigurare a unui echilibru între viaţa de familie şi cea profesională, implementare 2018 – 2020“.

Plecând de la acest angajament asumat de Guvernul PSD-ALDE în plenul Parlamentului şi pentru că este o temă de interes, Valeria Schelean a adresat ministrului Olguța Vasilescu „o serie de întrebări care să aducă mai multe clarificări în privința acestor măsuri:
1. Ce mecanisme de sprijin a părinţilor şi de asigurare a unui echilibru între viaţa de familie şi cea profesională are în vedere actualul Guvern, pentru perioada 2018-2020?
2. Care sunt măsurile concrete identificate în vederea sprijinirii părinților și copiilor? Care este calendarul lor de implementare? Care este efortul bugetar și sursa bugetară?
3. Care dintre aceste măsuri vor fi efectiv implementate în anul 2018, așa cum v-ați angajat?“

Rămâne să vedem cum va răspunde ministrul Muncii, dacă va da dovadă de transparenţă sau va alege să ofere explicaţii în doi peri. Aşa cum nu o dată a făcut-o Lia Olguţa Vasilescu.