Deputatul Valeria Schelean avertizează: „PSD-ALDE au pus ochii pe banii tăi și vor să îi fure!“

Guvernul lucrează la un scenariu potrivit căruia pilonul II de pensii să devină opțional și niciun ban să nu mai fie virat în acest sistem, de la 1 iulie 2018, pentru a forța astfel cele șapte milioane de participanți la fondurile de pensii private de pensii să opteze pentru sistemul public de pensii.

Informaţia a apărut azi în Hotnews, care citează surse guvernamentale. Şi senatorul PNL Florin Cîțu declarase la Digi24 că „se lucrează la un proiect de lege care va reduce contribuția virată către Pilonul II de la 3,75% (din venitul brut) în prezent la 0, în partea a doua a acestui an”.

Planul guvernamental privind Pilonul II de pensii a fost sintetizat astăzi în termeni foarte duri de către Valeria Schelean, deputatul PNL de Caraş-Severin.

„Ești angajat, esti tânăr, știi că o parte din contribuția pe care o plătești pentru pensie se duce într-un fond privat, un cont personal, de unde, când vei fi pensionar, vei primi un plus la pensie (pilonul II). Trebuie să știi și că PSD-ALDE au pus ochii pe banii tăi și vor să îi fure!“, avertizează deputatul liberal Valeria Schelean.