Deputatul PNL Valeria Schelean: „PSD-ALDE au demonstrat că nu mai au majoritate parlamentară“

Deputatul PNL de Caraş-Severin, Valeria Schelean, a transmis un mesaj cetăţenilor judeţului Caraş-Severin, după trecerea moţiunii de cenzură.

„PNL a arătat că este un partid serios, cu oameni de caracter! Nici un parlamentar PNL nu a trădat și nu s-a vândut PSD, oricâte încercări disperate au venit din partea PSD sau ALDE. Dragnea și gruparea PSD din spatele său au fost salvaţi de parlamentarii minorităților naționale. În mod concret, fără aceste voturi, PSD-ALDE au demonstrat că nu mai au majoritate parlamentară. Decizia asupra propunerii noului prim-ministru aparține Preşedintelui României, conform prerogativelor constituționale! Partidele pot doar să facă, în mod cutumiar, propuneri“, este declaraţia Valeriei Schelean, postată pe contul său de facebook. De partea cealaltă, la PMP, deşi s-a luat aceeaşi hotărâre de a nu se participa la momentului votului, încă de ieri a fost anunţată trecerea unui parlamentar de la PMP la PSD.

La rândul său, întrebat dacă va merge luni la consultările de la Cotroceni cu o propunere de premier, liderul PNL Ludovic Orban a anunțat că „mâine, la ora 11, am convocat Biroul Politic Executiv pentru analiza situației și pentru identificarea posibilelor căi de urmat. Ulterior, în weekend, vom consulta baza partidului, fiecare filială județeană, iar la finalul acestei consultări“, informează Mediafax. Totodată, a mai precizat Orban, luni se va reuni Biroului Politic Național al PNL împreună cu grupurile parlamentare pentru a stabili strategia.

„Astăzi am scăpat de o gaşcă din PSD, gaşca Ponta-Grindeanu. Pentru ca lucrurile să revină la normal şi pentru ca România să poată să meargă înainte trebuie să scăpăm şi de a doua gaşcă din PSD, gaşca Dragnea – Olguţa – Firea. Doar când toţi PSD-iştii vor fi trimişi acasă lucrurile vor reveni la normal. Obiectivul nostru este să scoatem de la butoane pe nebunii care şi-au bătut joc în ultimele şase luni. (…) Doar când toţi pesediştii vor fi trimişi acasă lucrurile vor reveni la normal în România”, a ţinut să sublinieze preşedintele PNL.