Deputatul Damian îl lasă corigent la Religie pe primarul Borcean!

deschidere an scolar caransebes

Marius Damian îl critică în termeni duri pe primarul Caransebeșului după ce acesta și-a manifestat dorința ca la deschiderea anului școlar să nu mai fie prezenți preoți, polițiști și politicieni!

Modul în care Felix Borcean privește depolitizarea învățământului românesc nu-l deranjează pe deputatul PSD, însă poziția edilului față de prezența oamenilor Bisericii și a polițiștilor în prima zi de școală e considerată de parlamentarul cărășean drept o gafă impardonabilă. „Cu aceste declarații se afundă tot mai mult. Cum poate să spună asemenea lucruri? Decât să-i lăsăm pe copiii noștri să stea permanent pe telefoane, în tot felul de anturaje, mai bine îi îndreptăm spre Biserică. Ăsta e cel mai mare păcat, să spui că Biserica nu are ce căuta în școli. Ai nevoie de Biserică, de toate cultele religioase. Trebuie promovată Biserica în școli. Cu declarația asta sunt convins că episcopul Lucian nu poate spune decât: Doamne, iartă-l!”, a reacționat Marius Damian.

Prezența oamenilor legii în curtea unităților de învățământ e de dorit încă din prima zi a noului an școlar, susține parlamentarul PSD, mai ales acum, când drogurile sunt tot mai prezente în rândul elevilor, chiar și în rândul celor din ciclul gimnazial. „Cum să spui că Poliția nu are ce căuta în școli când consumul de droguri a ajuns la un nivel atât de îngrijorător? Cine poate preîntâmpina excesul ăsta de droguri? Nu ai cum să spui așa ceva. Nu mi-a venit să cred când am citit așa ceva.”, a comentat deputatul PSD.

Marius Damian și Felix Borcean sunt adversari în competiția internă a Partidului Social-Democrat pentru desemnarea candidatului la Primăria Caransebeș în 2024.

Foto: arhivă

1000 x 100 gif logiscool