Deputatul Damian ar scoate politica din școli! Liberalii, nu!

Social-democratul cărășean se numără printre parlamentarii din Comisia de Învățământ care au dat vot favorabil propunerii legislative referitoare la schimbarea modului de numire a directorilor de școli!

Deputații PSD, USR, UDMR, AUR și cei ai minorităților au procedat la fel. Excepție au făcut deputații PNL. Inițiativa parlamentară prevede ca directorii „să nu mai fie numiți de către centru, de inspectorii școlari, ci să fie aleși de către unitățile școlare, de către consiliile de administrație ale unităților școlare, în dorința de a depolitiza acest proces și de a oferi mai multă autonomie școlilor, care știu cel mai bine cine este cel mai pregătit să ocupe o astfel de funcție”, a explicat Marius Damian pentru expressdebanat.ro.

Deputatul de Caraș-Severin a taxat astfel votul negativ dat de parlamentarii liberali și a subliniat încă o dată că PNL și USR numai în echipă nu lucrează: „PNL a votat împotriva acestei propuneri. Se pare că nu există un consens în coaliția de guvernare nici pe tema educației! Propunerea legislativă urmează sa fie votată în plenul Parlamentului.