Deputatul Benga vrea finanțare diferențiată pentru elevi. Vezi ce a spus acesta!

Parlamentarul a profitat de prezența președintelui comisiei pentru învățământ din Senat la Reșița și a adus în discuție o problemă legată de alocările bugetare ale școlilor în funcție de numărul de elevi.

Ioan Benga i-a sugerat fostului ministru al Educației, Ecaterina Andronescu, dar actual lider al grupării care avizează legile pentru învățământ că modul de finanțare la capitolul „per elev” ar trebui să fie diferențiat.

„Cred că dumneavoastră, în calitate de președinte al Comisiei de învățământ în Senat trebuie să încercați, alături de toți parlamentarii, să corectăm o lege care este compactă. Din punctul meu de vedere, această lege care prevede finanțarea per elev are foarte multe bube. Elevul care este la Cornereva are nevoie de o altă finanțare față de elevul care este la Reșița și aceste lucruri produc discrepanțe mari și pun inclusiv primarii și primăriile în situații delicate. Aici, cred că trebuie să rezolvăm această problemă. Nu știu dacă această măsură, a educației naționale, este o măsură prin care să cuantificăm prin tabele câți bani acordăm pentru fiecare. Viața ne-a învățat că părăsirea sistemului de învățământ a avut și această cauză, această finanțare per elev ne-a adus în situația în care am pierdut foarte mulți copii”, a declarat parlamentarul Ioan Benga.