Deputații cărășeni vin în sprijinul pensionarilor militari

camera deputatilor

Deputații de Caraș-Severin au votat recent o lege prin care pensionarii militari pot beneficia mai ușor de taloanele de plată a drepturilor prevăzute de lege.

Legea pentru modificarea și completarea articolului 67 din Legea nr.223/2015 privind pensiile militare de stat a fost supusă votului în Camera Deputaților marți, 7 martie. Prin această modificare, pensionarii militari vor putea primi, de la casele de pensii sectoriale, în funcţie de opţiunea pensionarului, taloanele de plată a drepturilor prevăzute de lege, la domiciliul sau la reşedinţa din România, precum şi, la cerere, în format electronic, pe e-mail sau în contul online deschis de către pensionari în portalul fiecărei case sectoriale. Până acum, pensionarii militari puteau primi taloanele de pensii doar la domiciliu.

„Ca secretar al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională, îmi doresc ca prin activitatea mea să simplificăm și să îmbunătățim serviciile pe care le oferim celor care ne-au apărat și ne apără, care asigură siguranța națională.”, transmite deputatul Dumitru Rujan.

Legea a fost votată favorabil și de ceilalți deputați cărășeni: Marius Damian, Silviu Hurduzeu, Jaro Marșalic și Kelemen Attila. În total, legea a primit 276 de voturi „pentru”, un vot „împotrivă” și o abținere.

1000x100 (5)