Serviciul de salubritate al municipiului Caransebeș a cerut girul consilierilor locali pentru amenajarea unui depozit pentru resturile rezultate din construcții, sau mobilă veche, aruncate de către caransebeșeni.
Suprafața de teren din municipiul Caransebeș este de 20.431 metri pătrați, domeniu privat, proprietate a municipiului, cu destinația de depozitare și sortare temporară a deșeurilor rezultate din construcții.
„Terenul este poziționat pe fostul amplasament al balastierei Crosi care era pe domeniul Primăriei, balastiera s-a închis, au rămas niște ruine și niște gropi imense care strică foarte mult acea zonă. Întrucât în zona Pipirig au fost atâtea probleme unde se depozita până acum, ne-am gândit că ar fi bine ca într-un fel, ducând materialele de construcții acolo, umplem acele gropi și ecologizăm zona. Deci acolo vor fi depozitate materiale de construcții și resturile de mobilă care nu avem altă variantă și trebuie adunate. Nu este necesară autorizație de la Mediu pentru acest depozit, iar mobila undeva trebuie să ducem, o să încercăm să tăiem să facem lemne pentru săraci dar unele vor rămâne, vedem ce variante găsim”, a precizat Mihai Minea, reprezentantul Transal Urbis.
Administratorul societății a mai adăugat că pe acest teren pot depozita și alte persoane dar contra cost:
„Atâta vreme cât îl întreținem noi va fi contra cost și vom face un mod de lucru care va avantaja pe toată lumea. Vom delimita acea zonă că sunt două hectare, multă lume a aruncat pe lângă. Vom specifica la vremea respectivă că cei care aruncă pe lângă e treaba poliției nu a noastră dar vom asigura celor care doresc să fie civilizați să facă acest lucru, să poată depozita acolo”, a mai spus Mihai Minea.