Deplasare pe un teren aproape imposibil de cucerit pentru ASU Politehnica: duelul timișorenilor, cu FC Argeș

Sâmbătă se întâlnesc în duel direct la Pitești poate unele dintre cele mai „stresate” echipe de ligă secundă. ASU Politehnica merge în deplasare la FC Argeș, în situația în care ambele echipe au presiuni: primii pentru că au o singură victorie în 11 meciuri, iar ceilalți, pentru că Emil Săndoi a primit un ultimatum.

Conducerea piteșteană a anunțat că nu va mai avea răbdare cu Emil Săndoi. Deși Cosmin Petruescu nu se află în aceeași situație, tehnicianul spune că starea de spirit e aceeași la ambele echipe. „Este o partidă interesantă prin prisma faptului că se întâlnesc două echipe diferite ca poziție în clasament, cu număr diferit de puncte, dar totuși asemănătoare în privința stării de spirit. Cu siguranță niciuna dintre echipe nu este mulțumită cu ce a realizat în ultimele două etape, cu toate că și noi și gazdele meritam mai multe puncte. Am văzut toate cele trei jocuri și pot spune că ne așteaptă o partidă dificilă, cu atât mai mult cu cât jucăm în deplasare. Pe terenul lor, Argeșul a făcut 29 de puncte, în afară de Chindia în ultimul minut, nimeni nu a câștigat la FC Argeș. Este o echipă extrem de bine organizată, cu o mare forță ofensivă. Dar cu toate acestea, noi suntem încrezători și optimiști”, a declarat tehnicianul.

Tmișorenii nu îi pot folosi pe suspendații Ursu și Mera, iar Schieb și Munteanu sunt accidentați. Întrebat dacă le îngreunează misiunea faptul că Emil Săndoi este „pe făraș”, Petruescu nu a răspuns foarte detaliat. „Din punctul meu de vedere, Emil Săndoi este un antrenor cu o bogată experiență și un fost mare fotbalist. A avut multe rezultate pozitive. Sigur, Argeșul și Mioveni, dar și UTA, sunt lipsite de griji la retrogradare, dar nici la promovare nu mai au șanse. Dar la nivelul investițiilor făcute, cu siguranță pregătesc campionatul următor. Presiune este însă la orice echipă”, a mai spus antrenorul lui Poli.

În clasament, gluma se îngroașă

Bănățenii au 26 de puncte și sunt pe locul 15, la un punct de retrogradare. Așadar, echipa nu își mai permite pași greșiți. „E un meci foarte greu. FC Argeș e o echipă foarte bună pe teren propriu. Pentru noi, orice meci este ca o finală. Trebuie să aducem puncte, pentru a avea liniște la echipă, orice meci este important pentru noi. Noi sperăm să adunăm cât mai multe puncte în clasament, orice meci este ca o finală pentru noi. Nu mai avem voie să facem pași greșiți, trebuie să fim mai responsabili din toate punctele de vedere”, a precizat Alin Ignea.

Totuși, fotbaliștii sunt încrezători în șansa lor. „Îi cunoaștem foarte bine. Este o echipă foarte bună acasă, au pierdut puține puncte. Dar mergem încrezători, sperăm să ne întoarcem cu toate punctele”, a mai precizat Raul Vidrăsan.

Meciul de al Pitești începe sâmbătă„ la ora 11 și nu va fi televizat.