Deplasare lungă pentru handbaliștii de la SCM Poli, la mijloc de săptămână. Conducătorii clubului vor să găsească mai multe resurse din mediul privat

Cei de la SCM Poli joacă din nou la mijlocul săptămânii. De data aceasta, pe terenul celor de la CSM Bacău. Conducătorii secției cu mingea mică din cadrul clubului SCM au deschis un proiect pentru a atrage mai multe fonduri private spre handbal, în condițiile în care clubul de drept public are restanțe salariale și în condițiile în care secția de baschet va fi nevoită în curând să acopere datoriile din urmă cu trei ani.

La partida din Moldova, Pero Milosevic nu poate conta pe portarul Milos Kocic, care are probleme cu viza de ședere, sau pe accidentații Dragas și Pribanic. „Nu putem câștiga dacă nu vom fi foarte concentrați. Îi respectăm pe cei de la Bacău, au o atmosferă senzațională, acolo mereu e sala plină. Trebuie ca jucătorii să fie concentrați, chiar dacă mulți dintre ei au îndoieli despre viitorul acestui club. Cred că din iarnă vom putea obține rezultate bune dacă rămân aceiași jucători. Trebuie să obținem rezultate bune până în decembrie. La meciul de miercuri trebuie să fim foarte atenți în apărare, iar în atac, să avem o mentalitate de învingători”, a punctat Pero Milosevic.

Proiectul Handbalul are viitor 

Doi dintre finanțatorii handbalului, Ioan Silviu Doboși și Sorin Șipoș, au demarat proiectul „Handbalul are viitor”. Obiectivele sunt popularizarea handbalului în școli, atragerea mediului de afaceri și un lobby pentru o legislație favorabilă handbalului. „Poate că o societate pe acțiuni e prea mult, pentru că handbalul nu poate face încă profit. Mai este modelul ONG, care poate fi o fundație sau o asociație. Cluburile din Franța și Ungaria sunt organizate după modelul acesta. Înclinăm spre fundație, pentru că ar dovedi o implicație majoră a celor care vor să constitutie o asemenea societate”, a punctat Doboși.

Pentru primul an, intenția este de a aduce 10% din fondurile secției din mediul privat, iar pentru al doilea an, să se mărească ponderea la 20%. De asemenea, începând de la meciul de Cupa României din 8 decembrie, tot de pe terenul Bacăului, cei de la club doresc să transmită live, la localul Grill sârbesc din Piața Unirii, partidele netelevizate din deplasare. „Am plecat de la premisa că sportul în general și handbalul în mod special sunt o parte importantă a comunității noastre. Există un mare spațiu de manevră, sunt multe lucruri de făcut”, a declarat Sorin Șipoș, finanțatorul Academiei de Handbal Timișoara.

Partida de miercuri de pe terenul lui CSM Bacău începe la ora 19.