Depistat în trafic cu maşina ticsită de ţigări

Un şofer în  vârstă de 30 de ani care transporta mii de pachete de ţigări de a fost tras pe dreapta de poliţiştii de la rutieră pe o stradă din Reşiţa. Contrabandistului i-au fost confiscate atât ţigările cât şi maşina. În plus, a primit interdicţie de a părăsi localitatea pe o perioadă de 30 de zile, până la finalizarea cercetărilor.

Deşi alegerile locale au angrenat majoritatea efectivelor în activităţi de menţinere a ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au fost cu ochii şi pe cei certaţi cu legea, pentru a preîntâmpina eventualele evenimente nefericite. Astfel, în seara zilei de 9 iunie, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa au depistat în trafic un bărbat ce transporta ţigări de provenienţă Serbia fără a deţine documente pentru acestea.

„Pe strada G.A.Petculescu a fost oprit pentru control un autoturism înmatriculat în străinătate. Cu ocazia verificărilor efectuate s-a constatat că la volanul autovehiculului era un bărbat  în vârstă de 30 ani, din Oraviţa”, a precizat Ancuţa Cărbunaru, purtător de cuvânt al IPJ Caraş-Severin.

La controlul maşinii au fost găsite nu mai puţin de 6800 de pachete de ţigări de diferite mărci, în valoare totală de aproximativ 50000 de lei.

„Întreaga cantitate de ţigări a fost confiscată, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, contrabandă şi deţinere în afara antrepozitului fiscal de produse accizabile peste limita a 10000 de ţigarete. De asemenea autovehiculul a fost indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor”, a mai spus Ancuţa Cărbunaru.

După ce a fost reţinut pentru 24 de ore, bărbatul a primit interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu timp de 30 zile.