Dependența de jocuri ajunge în Consiliul Local! Liberalii nu mai vor păcănele în centrul orașului

1000x100 Cuib de vise 1000x100

Numărul tot mai mare al sălilor de jocuri de pe raza municipiului Lugoj a intrat și în atenția politicienilor, care propun o serie de reglementări legate de jocurile de noroc.

Prima sesizare a venit de la organizația locală a PNL Lugoj, care, prin reprezentanții din Consiliul Local Lugoj, intenționează să înainteze spre dezbatere și aprobare o hotărâre prin care să se reglementeze la nivel local amplasarea micilor cazinouri din oraș, astfel încât ele să nu mai fie în plin centrul orașului.

În acest moment, pe raza Lugojului sunt cel puțin zece săli specializate doar în jocuri de tip slot-machine, deschise de la gară, pe Strada Mocioni și până în zona Unic, cu derivații pe Strada Bucegi. Nu intră la această numărătoare cele două agenții loto, care și acestea dețin aparate de tip slot, plus sălile de pariuri, care au amenajate aproape toate câte un colț cu păcănele. Liberalii sunt deranjați că astfel de săli funcționează chiar în și vecinătatea Primăriei și acuză administrația locală că dă prea ușor autorizațiile de funcționare, pentru astfel de stabilimente.

„Lugojul se umple de mici cazinouri, în timp ce pierde locuri de muncă, iar salariile la privat nu pot asigura garanția unui nivel de trai decent. În loc să ne educăm excepțional copiii, în loc să le oferim posibilitatea de a se califica în meserii cât mai bine plătite pe piața muncii, noi le oferim «șansa» de a-și câștiga un trai mai bun la «păcănelele» de lângă școala… ori de lângă biserică… Aceste stabilimente trebuie scoase din oraș. Local, nu putem interzice o activitate, atât timp cât legile în vigoare permit desfășurarea acesteia. Însă, local, ne putem proteja cetățenii de răul pe care această activitate îl produce societății. Sute de familii sunt afectate, iar fenomenul infracțional din Lugoj găsește teren fertil în această activitate. Astfel, putem interzice desfășurarea acestor activități în perimetre în care sunt vizibile zilnic copiilor, ori în perimetre ce protejează lăcașurile de cult, ori în apropierea instituțiilor publice. Cine vrea să se îmbogățească în acest mod, o poate face și în afara orașului, eventual chiar în actualul extravilan, fără ca aceste stabilimente să-și mai poată atrage clienții și prin poziționarea lor strategică, în cele mai circulate zone ale orașului. Vom propune Consiliului Local un proiect de hotărâre prin care să reglementăm, local, amplasarea unor astfel de stabilimente, astfel încât ele să nu mai facă rău comunității noastre”, a declarat Claudiu Buciu, președintele PNL Lugoj.

STPT job 1000x200

Astfel de inițiative există și la nivelul municipiului București, dar și la Voluntari, unde se intenționează și un referendum în acest sens. Însă toate aceste lucruri par greu de oprit, în condițiile în care taxele pe fiecare aparat, încasate de stat, sunt imense. „Pentru fiecare aparat plătim aproximativ 1.600 de lei lunar, astfel e greu de crezut că statul are vreun interes în stoparea sau restricționarea acestei activități”, a declarat unul din patronii de săli din Lugoj.

Românii sunt campioni la case de pariuri și săli de jocuri. Adunate la un loc, casele de pariuri, sălile de jocuri slot-machine, dar și agențiile loto, în România există 32.000 de unități unde se caută speranța unei îmbogățiri rapide. Comparativ avem 1.500 de licee, 760 de muzee, 580 de spitale și… 90 de cinematografe.

Muzeul TM
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/