Demisii sau… epurări politice? Încă un membru USR se delimitează de partid, acuzând politica de rangă

puscas plus
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

O nouă plecare din rândurile USR Timiș. Un membru fondator al filialei PLUS și-a anunțat public demisia din partid. Pasul făcut de Cristian Pușcaș vine după ce, la finalul lunii mai, și arhitectul Sabin Raciu s-a delimitat de USR. 

Antreprenorul Cristian Pușcaș a fost membru fondator al PLUS Timiș, secretar general al filialei, un important contributor financiar în campaniile electorale. Pușcaș reclamă dubla măsură din partid, organizarea unor concursuri de tip simulacru, lipsa de viziune și strategie politică, dar și incapacitatea celor care conduc astăzi partidul în a purta o negociere. „Îmi pare rău să vă spun, dar salvatorii nu mai vin.”, le transmite el, printr-un mesaj transmis pe Facebook, celor care au acordat încrederea, în alegeri, USR.

„Actuala conducere a USR a demonstrat, prin actualul proces de fisiune/sciziune, proces care este în plină desfășurare în aceste zile/săptămâni, că nu poate negocia absolut nimic, nici măcar intern, în partid, ce să mai discutăm de coaliții de guvernare. Guvernarea nu mai e o miză pentru USR în 2024. Adevărata miză a USR, cu actuala conducere la timonă, a devenit satisfacerea pragului electoral și intrarea în parlament. Din păcate, în USR negocierile se poartă la rupere, după algoritmi de game theory. Matematic arată bine, însă elimină complet bunul simț din ecuație, iar de acolo începe tărâmul lui «pentru că putem». Azi sunt convins că cei care conduc acum USR, la vârf, nu știu altfel, decât cu ghioaga sau cu ranga.”, a scris Cristian Pușcaș în mesajul său.

Cât despre activitatea primarului USR de Timișoara, Pușcaș spune că „asistăm de aproape 2 ani la un spectacol ludic, pueril pe alocuri, conferințe de presă cu greaua moștenire, explicații și motive pentru care lucrurile NU se pot face.”

„De fiecare dată când încerc să vin cu o critică constructivă, mi se spune: «hai, că oricum ai lua-o, noi nu furăm ca PSD sau PNL». Din păcate, acești oameni cocoțați în turnurile lor de fildeș nu înțeleg că dacă ai făcut o promisiune, nu o poți încălca doar pentru că vecinul tău minte mai mult ca tine. USR nu a promis niciodată că va minți sau va fura mai puțin ca partidele clasice din România, USR a promis că este ALTFEL. (…) Constat cu regret că întregul proiect la care au muncit mii de oameni, ani la rând, a fost deturnat de către o gașcă și se îndreptă vertiginos spre dezintegrare.”, a mai spus Pușcaș.

„Cristi Pușcaș a fost unul dintre pilonii PLUS-ului, primul secretar general al filialei, e un antreprenor de succes, unul dintre cei care a finanțat și construit filiala PLUS. E un om solid care a făcut foarte mult voluntariat, nu a vizat nicio funcție publică și a contribuit foarte mult la ce este astăzi USRPLUS Timiș, inclusiv la campania de succes a primarului. Îmi pare foarte rău că s-a ajuns la demisia asta în urma unui delict de opinie. Este o mare pierdere, din punctul meu de vedere, pentru filiala USRPLUS. Eu personal îi mulțumesc pentru toată implicarea pe care a avut-o.”, a declarat Raul Olajos, consilier județean USRPLUS, președinte al filialei PLUS Timiș, înainte de fuziune.

Demisia lui Cristian Pușcaș vine după ce, la finalul lunii mai, Sabin Raciu a spus adio partidului, motivând direcția greșită spre care se îndreaptă USR. Sabin Raciu este de profesie arhitect și a fost vicepreședinte al Ordinului Arhitecților Timiș. Recent, Dorel Focșa (membru USR Racovița) a fost exclus din partid după ce ar fi făcut mai multe comentarii pe grupul de comunicare internă, comentarii prin care critica lipsa de coerență a administrației Fritz. Partidul l-a acuzat că în mod premeditat ar căuta să dezechilibreze filiala județeană.

Suspendat din partid a fost, în luna martie, și Andrei Meșter, consilier local în CL Timișoara. „Soldații” primarului Fritz, Răzvan Negrișanu și Rodica Militaru, ambii consilieri locali, l-au acuzat pe Meșter de trădare, după un vot în CL prin care, spun aceștia, colegul lor ar fi vrut să obțină avantaje personale. Și tot în martie, Vlad Boldura a demisionat din CL Timișoara, invocând motive personale și profesionale. Boldura a demisionat săptămâna trecută și din partid, însă nu dorește să comenteze motivele plecării.

Toți aceștia au fost membri PLUS și au ajuns în USR după fuziune.

„După anunțul lui Dacian Cioloș cu privire la intenția înființării unei noi formațiuni politice, USR Timiș a înregistrat câteva demisii din organizație. Numărul acestora nu este foarte diferit față de fluxul normal de adeziuni și demisii pentru o organizație de mărimea partidului nostru. Momentul ales precum și modalitatea de a-și anunța sau nu public demisia sunt exclusiv alegeri personale ale foștilor noștri colegi. Ne pare rău să îi pierdem, le mulțumim pentru contribuția adusă până în acest moment proiectului nostru politic și le urăm mult succes în viitor! USR Timiș se concentrează în continuare pe opoziția la acțiunile acestui veritabil Guvern al Sărăciei patronat de Klaus Iohannis, dar și pe proiectele organizației sau cele ale administrațiilor locale şi județene în care activăm.”, a transmis biroul de presă al USR Timiș, într-un punct de vedere solicitat de expressdebanat.ro.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/