Demisie în loc de excludere! City managerul Anca Micșa Oprea spune adio USR-ului și pleacă spre REPER-ul lui Cioloș

anca oprea
Stiri din Timisoara si Resita, publicitate online

Anca Micșa Oprea, actualul city manager al Lugojului, a anunțat că s-a despărțit de USR Lugoj. Ea spune că ar fi dorit ca această formațiune să adopte un ton mai constructiv și nu unul „radical” împotriva actualei administrații a municipiului.

„Până la urmă, am intrat în toată povestea asta ca să construiesc, nu pentru a mă certa cu cineva”, spune ea.

Anca Micșa Oprea este fosta coordonatoare a Partidului PLUS la Lugoj. S-a înscris în structura PLUS de la înființarea acestei formațiuni politice și a făcut parte din conducerea PLUS la nivel de Birou Județean. Partidul s-a înființat în decembrie 2018, iar ea au intrat în rândurile sale încă din ianuarie 2019.

„Probabil cel mai important motiv al plecării mele este că nu m-am mai simțit reprezentată de USR, nici pe plan local și nici la nivel județean. Din punctul meu de vedere, USR-ul tinde în ultima perioadă să fie un pic mai radical, mai pus pe harță, ca să zic așa, în loc să pună umărul la construcție. Asta e părerea mea! Până la urmă, am intrat în toată povestea asta ca să construiesc, nu pentru a mă certa cu cineva. Sunt oameni foarte OK în toate partidele, trebuie doar să găsești calea de comunicare și dorința de construcție. Dacă vrei să te cerți și să faci opoziție, poți să o faci oricum și oricând. În principal, despre asta e vorba”.

Anca Micșa: Încă de la început, mi s-a pus eticheta de „om al PNL-ului” în USR

Încă de la început, Anca Micșa Oprea spune că a primit eticheta de „om al PNL-ului” în USR, că este un „cal troian” în USR și s-a refuzat comunicarea cu ea, nu i s-a cerut părerea, în ciuda faptului că, declarativ, conducerea USR s-a arătat deschisă la dialog.

„Eu mi-am exprimat aceste păreri pe grupurile interne ale partidului. Nu am mai participat fizic la întâlniri, pentru că am considerat mai util să-mi petrec timpul cu băiețelul meu și să nu mă expun inutil la reproșuri. Este un exercițiu neplăcut, să te tot duci într-un loc unde nu ești binevenit. Acum mi-au făcut chiar o sesizare către Biroul Județean, cu propunere de excludere”, adaugă Anca Micșa Oprea, care spune că, la momentul fuziunii USR cu PLUS, aproape o treime din membri proveneau din PLUS. La nivel local, PLUS avea în jur de 100 de membri, din 300.

„PLUS nu era un partid politic de anvergură, așa cum erau cele tradiționale, dar m-a atras pentru că era o formațiune a tehnocraților. Eu țin la statutul de tehnocrat și nu de membru de partid”, precizează Anca Micșa, care adaugă că „voi continua tot alături de Dacian Cioloș, personalitate recunoscută la nivel european, fostul lider al Plus și care are acum o altă formațiune, REPER”.

Faptul că REPER pune accent pe latura tehnocrată este un element care va determina o posibilă orientare de viitor a actualului City manager.

Erwin Floroni: Motivele sunt legate de încălcarea statutului partidului

La rândul lui, dr. Erwin Floroni, președintele USR Lugoj, spune că motivele despărțirii sunt legate de încălcarea statutului partidului.

„Noi am depus o moțiune de excludere din partid a doamnei Micșa, conform statutului și pe motiv de încălcare a statutului partidului. Ședința Biroul Județean al USR a avut loc săptămâna trecută, vom face publică decizia. Eu nu lovesc pe nimeni pe la spate, ci îmi exprim franc și direct opiniile. Nu puteam să o considerăm în niciun fel pe doamna Micșa, din moment ce nu a participat la ședințele partidului. Repet, motivele sunt legate de mai multe încălcări ale statutului USR. Oamenii de bază din Plus rămân în continuare alături de noi”, a declarat la rândul lui dr. Erwin Floroni, președinele USR Lugoj.

/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/