„Demisia, domnule ministru Ghinea! Cum să îndatorezi țara pe 30 ani cu alte 15 miliarde de euro prin PNRR?!”

Deputatul PSD Marius Damian nu își explică de ce mai este Cristian Ghinea ministru al Investițiilor și al Proiectelor Europene, având atât de multe minusuri, riscul fiind ca România să piardă miliarde de euro.

Marius Damian a reacționat după ce moțiunea simplă prin care ministrului Cristian Ghinea i se cerea demisia a picat ieri în Camera Deputaților. Parlamentarul de Caraș-Severin îl consideră pe Ghinea „poate cel mai incompetent ministru din Guvernul Cîțu” și consideră că este de neconceput cum acesta încă deține o funcție atât de importantă pentru dezvoltarea României, după eșecul Planului Național de Redresare și Reziliență. „Este inadmisibil ca după două eșecuri, să se depună la Bruxelles a 3-a variantă, la fel de dezastruoasă a PNRR-ului, un plan atât de important prin prisma celor aproape 30 de miliarde de euro alocate țării noastre.”.

În privința moțiunii de cenzură votate ieri în Camera Deputaților, Marius Damian susține că rezultatul ar fi fost unul eronat, iar coaliția de guvernare preferă să îl țină în funcție pe ministrul Ghinea, un ministru care și-a dovedit deja abilitățile în timpul guvernării Cioloș, ca ministru al Fondurilor Europene.

„Cum să ai tupeul să deturnezi un plan care ar putea ajuta românii și să aloci sute de milioane de euro clientelei de partid, firmelor private, sponsorilor de partid?! Cum să îndatorezi tara pe 30 ani cu alte 15 miliarde de euro prin PNRR?! Românii vor avea numai de suferit de pe urma planului propus de USR și PNL! Nu vor primi niciun sprijin financiar, dar vor primi în schimb taxe și impozite noi: taxe noi pe mediu, pe transport, pe IT. Este de-a dreptul tragic că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene rămâne sub conducerea celui care a îngropat fondurile europene în 2016 și care acum riscă să aducă pierderi de miliarde de euro României.”, a concluzionat deputatul social-democrat.