Demarează proiectele finanțate din bugetul participativ al CJT. Pasul făcut de aleșii județeni

alexandru proteasa (PNL) vicepresedinte consiliul judetean timis

Patru dintre proiectele care au obținut finanțare prin bugetul participativ al Consiliului Județean Timiș intră în linie dreaptă. Aleșii județeni au aprobat asocierea CJT cu localitățile în care vor fi implementate, pas necesar pentru demararea investițiilor.

Este vorba despre realizarea unui parc tematic – „Județul în miniatură” -, la Moșnița Nouă, un spațiu pentru agrement rural – „Păduricea din Biled”, un alt parc tematic – „Lunca Mureșului” – la Cenad și tot aici construcția unei scene pentru acte artistice.

„Bugetarea participativă înseamnă niște inițiative venite dinspre cetățeni. Acestea pe care noi le vom implementa le-am discutat cu autoritățile locale și am stabilit efectiv cadrul și obligațiile fiecărui partener, ce este obligat consiliul județean și ce este obligat UAT-ul respectiv să facă pentru a implementa cu succes proiectul. Acum am avut proiectele de la Cenad, Biled și Moșnița, urmând ca celelalte două proiecte propuse de la Birda și de la Lenauheim să intre într-un plen următor, întrucât mai trebuie stabilite niște detalii în privința asocierii cu comunele respective.”, a spus vicepreședintele CJ Timiș, Alexandru Proteasa.

Potrivit lui Proteasa, durata de implementare a proiectelor variază în funcție de complexitatea lor. Spre exemplu, proiectul privind construirea unei piste de biciclete care să lege Timișoara de Dumbrăvița și Giarmata, proiect câștigător anul trecut pe bugetul participativ, nu poate fi pus încă în practică.

gif card de energie dacus 1000x100 Brantner 1000x100px

„Pista este în stadiu de proiect tehnic, în acest moment se obțin avizele, după obținerea autorizației de construcție se face licitația pentru execuție. În urma estimărilor proiectanților, va depăși foarte mult suma pe care au propus-o în 2021, în sensul în care trebuia să facem investiția cu 500.000 de lei, dar în realitate proiectul este de la 3 milioane de lei. Plenul CJT va stabili: ori punem noi diferența, ori Dumbrăvița, ori parte parte. Vedem după ce recepționăm proiectul; noi facem licitația de execuție.”, a explicat Proteasa.

Anul acesta, Consiliul Județean Timiș a alocat pentru programul de bugetare participativă 3 milioane de lei. În urma voturilor date de cetățeni, 6 proiecte din cele 13 depuse au fost declarate câștigătoare. Mai sunt alte două proiecte care așteaptă votul consilierilor județeni: un centru de recuperare pentru minorii cu adicții și un adăpost pentru câini la Lenauheim.

1000x100 (4) publicitate si promovare online banner maxagro STPT job 1000x200
/** clever pariuri **/ /** sfarsit clever **/