Promovabilitate de 76% la examenul de definitivat, în Timiș

Ministerul Educației a publicat primele rezultate obținute de dascăli la definitivat. În Timiș promovabilitatea este de 76%. De asemenea, nouă candidați au obținut media zece.

În cursul zilei de marți au fost afișate primele rezultate obținute de dascăli la examenul de definitivat. Potrivit Inspectoratului Școlar Timiș, s-au înscris 355 de candidați, dintre care au fost admiși 332. Însă doar lucrările a 297 de profesori au fost trimise la corectat, având în vedere faptul că s-au prezentat 315, dintre care 17 s-au retras din examen, iar unul a fost eliminat.

Așadar, au fost declarați admiși 227 de dascăli, promovabilitatea în județul Timiș fiind de 76,43%. De asemenea, nouă candidați au reușit performanța de a obține media zece. Aceștia au susținut examenul la Arte Vizuale, Istorie, Limba Română și Literatura pentru Copii și Metodica Activităților Instructiv-Educative în Grădina de Copii, Limba și Literatura Engleză, Limba și Literatura Germană Maternă, Religie Ortodoxă și Religie Penticostală.

În total, nu au promovat examenul de definitivat 70 de candidați. Aceștia au obținut note între 5 și 7,99.

Pentru a fi declarat promovat, un candidat trebuie să obțină minimum media 8, calculată ca medie ponderată a notelor la toate probele de examen, inclusiv cea scrisă. Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care trebuie să fie de cel puțin 8 (opt) pentru promovarea examenului.

Contestațiile se depun astăzi, până la ora 20.00, și mâine, până la ora 12.00. Rezultatele finale vor fi afișate la data de 1 august.

Concursul de definitivat reprezintă un examen de intrare și avansare în cariera didactică. Examenul poate fi susținut de cadrele didactice care au cel puțin un an vechime în învățământ și este obligatoriu pentru obținerea gradelor didactice.

1000 x 100 gif logiscool